fbpx

Dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva sastali se s bošnjačkim generalima koji su se “stavili na raspolaganje”

Autor: Fena

Dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali se s predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine.
Razgovarano je o aktualnim sigurnosnim i političkim izazovima u Bosni i Hercegovini, u vezi s prijetnjama i unilateralnim postupcima iz entiteta RS.

Istaknuto je da odgovor na sigurnosnu prijetnju po državu Bosnu i Hercegovinu, u prvoj fazi, mora biti institucionalne prirode uz stavljanje naglasak na obaveze institucija međunarodne zajednice po Dejtonskom sporazumu.

Generali Bosne i Hercegovine su naglasili da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama Bosne i Hercegovine, odnosno Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Istaknuli su nužnost da sve “probosanski” orijentirane snage uspostave patriotsko i političko jedinstvo u pitanjima koja se tiču bazične zaštite države Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja general Rizvo Pleh, te članovi – generali Vahid Karavelić, Ismet Hadžić, Sulejman Vranj, Nedžad Ajnadžić i Sadik Klinić.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI