fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

E MOJ DRUŽE BEOGRADSKI: Čović na sav glas hvali Radončića, ali se sve slabije čuje njegov glas!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, gostovao je u emisiji “Dobar, loš, zao” Naše TV iz Mostara i, pored ostalog, komentirao odnose na političkoj sceni u BiH, a napose u Sarajevu. Čović je istakao da jedini glas razuma iz Sarajeva dolazi od lidera SBB-a, Fahrudina Radončića.

Čović je sarajevskoj političkoj sceni posvetio najveći dio emisije, govoreći o bošnjačkim političarima kao o radikalima koji se međusobno utrkuju u ekstremizmu. Sve ih je strpao u isti koš, bez obzira na ideološki predznak, i označio kao velikobošnjačke nacionaliste.

Čović je konstatirao da sumnja u evropsku opredijeljenost bošnjačkih političara, pohvalivši se da je samo on jedini iskreni europejac na političkoj sceni BiH.

Čović se složio s konstatacijom novinara da jedini glas razuma iz Sarajeva dolazi od lidera SBB-a, Fahrudina Radončića, koga je voditelj posebno pohvalio zbog izjave da je “Željko Komšić legitiman član Predsjedništva samo za one Bošnjake koji su mu dali glas”.

“Činjenica je da se Radončiću već drugi ili treći put dešava da nastrada u izbornom procesu, jer se suprotstavio jednoj strukturi… Uvijek sam imao korektnu saradnju sa Radončićem…On prepoznaje da je najveći dio onog što radi sarajevska politička elita pogrešno i pogubno, prije svega za bošnjački narod…”, rekao je Čović, izdvajajući lidera SBB-a, kao praktično jedinog razumnog bošnjačkog političara među sarajevskim radikalima.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});