fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Erdogan se sastaje s Putinom da bi prekorio EU

Autor: Nezavisne novine

MOSKVA - Sirijski sukob bit će jedna od glavnih tema predstojećih razgovora Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana u Moskvi, navodi Daily Express.

Osim toga, list piše da turske vlasti namjeravaju iskoristiti ovaj susret da bi još jednom izrazile svoje nezadovoljstvo politikom Bruxellesa.

Zbog rasta napetosti između Bruxellesa i Ankare, Erdogan odlučio je ojačati veze s Vladimirom Putinom. Ovog petka u Moskvi će biti održan sastanak dvojice lidera i, kako navodi list, turske vlasti namjeravaju da ga iskoriste kako bi pokazale svoje nezadovoljstvo Europskom unijom.

Glavna tema razgovora najvjerojatnije će biti sukob u Siriji. Predsjednici također planiraju razgovarati o izgradnji nuklearne elektrane “Akuju” i plinovodu “Turski tok”, koji će ojačati poziciju Rusije na europskom tržištu. Јedna od “intriga” razgovora je moguća prodaja Turskoj najnovijih ruskih sistema S-400.

U međuvremenu, prema pisanju lista, prije predstojećeg sastanka dvojice lidera, turske vlasti nisu propustile priliku da “prekore” EU. Ove nedjelje došlo je do skandala kada je Erdogan uporedio aktualnu vladu Njemačke s nacistima. I bez toga složeni odnosi između dvije NATO saveznice pogoršali su se nakon uhićenja njemačkog novinara u Turskoj.

Ranije su izvori iz turske Vlade priopćili za Daily Express da se u zemlji “akumulira bijes” prema Europskoj uniji. Oni tvrde da Bruxelles pokušava optužiti Ankaru za narušavanje migracijskog dogovora i da ne izdvaja obećana sredstva, dok sama Turska mora svake godine potroši milijarde na uzdržavanje tri milijuna izbjeglica.

Autor: Nezavisne novine
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});