fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Fejzić ignorirao Osmanovićevu poruku, čeka se razgovor Izetbegovića i Ahmetovića

Autor: Patria

SREBRENICA - U srebreničkoj SDA i dalje je burno nakon što Ćamil Duraković nije izabran za načelnika i međusobnih optužbi ko je unutar struktura SDA kriv za izborni poraz.

Općinska organizacija donijela je jučer odluku o smjeni Sadika Ahmetovića sa funkcije potpredsjednika OO SDA Srebrenica i člana Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje.

Ahmetoviću je izrečena i opomena pred isključenje iz stranke. Opomenut je i odbornik u Skupštini općine Srebrenica Alija Tabaković, piše novinska agencija Patria.

Odluka OO sutra bi trebala biti proslijeđena u Centralu SDA, a Ahmetović dan kasnije, u utorak u Sarajevu ima razgovor sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem koji je dogovoren prije smjene i opomena.

Prije 20-ak dana grupa novoizabranih odbornika koalicije SDA-SBB-SBiH u Skupštini opštine Srebrenica uputila je pismo Izetbegoviću u kojem kritiziraju rad OO SDA Srebrenica na čelu sa predsjednikom Hamdijom Fejzićem.

Odgovor na ovo pismo bio je dopis Izvršnog odbora SDA Srebrenica koji je zatražio da se osude ovakvi istupi pojedinaca, te da se OO daju ovlaštenje da svojim angažmanom očuvaju jedinstvo.

Predsjedništvo SDA formiralo je Radnu grupu sa zadatkom da analizira izborne rezultate u Srebrenici i predloži u kojem pravcu treba ići kada je u pitanju formiranje vlasti.

Članovi Radne grupe u ime Predsjedništva su Adil Osmanović (predsjednik), Šefik Džaferović, Safet Softić i Ramiz Salkić, a u ime SDA Srebrenica Hamdija Fejzić, Azir Osmanović, Sadik Ahmetović i Azir Osmanović.

Zadatak Radne grupe bio je i da se dođe do rješenja za unutarstranačke podjele u srebreničkoj SDA.
Osmanović je tada poručio da se neće donositi naprasno zaključci, te da će Radna grupa sačiniti analizu, a konačnu potvrdu dati Predsjedništvo SDA.

Međutim, predsjednik OO SDA Srebrenica Hamdija Fejzić i nekoliko članova Izvršnog odbora, požurio je sa donošenjem odluke o smjenama i opomenama i prije nego je dobio zaključke stranačkog Predsjedništva.

Fejzić je dva dana prije sjednice Općinske organizacije dobio poruku od Adila Osmanovića, koji ga je obavijestio o stavovima Kolegija Radne grupe koji je zasjedao 24. studenog.

Osmanović je poručio Fejzića da je jednoglasan stav da SDA Srebrenica ne povlači nikakve poteze bez konsultacija sa Radnom grupom. No, Fejzić dva dana kasnije saziva sjednicu OO na kojoj se donose odluke o Ahmetoviću i Tabakoviću.

Autor: Patria
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});