fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić / Dnevno.ba

FOTO : URB HVO ŽZH: Imena, gospodo imena odgovornih, na stol, traže se

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - U srijedu 10.srpnja 2019 godine nekoliko minuta iza ponoći ugašeni su strojevi u gigantu Aluminiju iz Mostara koji je slobodno možemo reći zaštitni brand Hercegovine pa i šire.Gašenjem postrojenja Aluminija 900 radnika tog poduzeća je ostalo bez posla,dok se kolateralne žrtve od tog gašenja tek očekuju i zbrajaju.

Poncije Pilat je svojevremeno oprao ruke od osude Sina Božjeg ne mogavši mu naći krivice, ali ga je ipak predao rulji koja ga je razapela. Mnogi sada peru ruke od Aluminija glumeći nevinašca, a mnogi su dobro omastili brkove iz tog istog Aluminija dok će neki tek sada omastiti brkove tim gašenjem, kao što su mnogi omastili svoje brkove, paljevinom i uništenjem svih duhanskih stanica u Hercegovini, gašenjem sadnje i proizvodnje smilja, te mnogih drugih zdravih poslovnih inicijativa u Hercegovini. Svjedoci smo nemuštih izjava predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti u FBIH, predstavnika HDZ-a BiH, te predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti HNŽ-a. Svi upiru prstom u nekoga drugoga skidajući sa sebe odgovornost.

Svjedoci smo također i očajničkih pokušaja radnika Aluminija koji su u nekoliko navrata u svom očaju poput zaboravljenih Branitelja/Boraca BiH iz Ljubuškog blokirali prometnice htijući na taj način zaustaviti neminovno. Nešto što je već odavno započeto samo što običan puk to ne zna. Neke procese koji su diktirani iz velikih centara moći a ti centri moći ne prežu od uporabe sile i žrtava u svom naumu u čemu im pomaže represivni državni aparat preko pripadnika specijalne i temeljne policije koja blokade prometnica i druge namjere očajnih radnika i Branitelja na silu prekidaju jer se još nikada do sada nije okupila kritična masa Branitelja, radnika, običnih nezadovoljnih građana. I sve dok je tako ti centri moći rade što žele jer su još uvijek sigurni u svojim protuBožjim, protuljudskim i protuprirodnim nakanama.

Odavno su ti predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, FBiH, njenim županijama, općinama i gradovima odnarođeni od običnog puka kojeg strižu kao ovce kako im se prohtije. Mnoge obične ljude su ucijenili, mnoge potkupili, na neke su putem svojih udbaških metoda nabacali blata da se oni još uvijek peru od tih gnusoba i laži zahvaljujući malo vjernim i lakovjernim ljudima, dok su one koji nisu mogli diskreditirati na prve načine otjerali s rodne grude, tako da se ova agonija drugog poluvremena Domovinskog rata nastavlja i produžuje na neodređeno radno vrijeme. Bilo je doduše nekoliko pokušaja zaustavljanja tih negativnih procesa iskonstruiranih u glavama tih odnarođenih političkih elita njihovih interesno-klijentelističkih elita ali svi ti pokušaji su još u sferi pokušaja s tendencijom gašenja. Roditelji ubijenih Memića i Dragičevića, te brutalno pretučenog Mile Solde, Muriz, Davor, Serafin i Ana Soldo, te pokušaji razvojačenih Branitelja bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu za ostvarivanje njihovih prava su perjanice te “uzaludne“ borbe u otkrivanju istine i stvaranja ozračja neke nove, bolje i pravednije BiH kojoj još nije kucnuo čas na žalost,a gašenje Aluminija je potvrda te surove stvarnosti.

Stoga URB HVO-a ŽZH od odgovornih predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, FBiH, HNŽ traži slijedeće:

1.Javno objavljivanje imena svih odgovornih za gašenje Aluminija, bez obzira tko su oni pa taman oni bili predstavnici Vlade FBiH, koja je suvlasnik Aluminija 44%, predstavnici malih dioničara kojih su također suvlasnici 44%, te Vlade RH suvlasnika 12%, a sve imajući u vidu kako su ti suvlasnici imali kontrolu poslovanja Aluminija,

2.Ponovno pokretanje proizvodnje u Aluminiju ukoliko su pogoni ugašeni na način kako je to učinjeno početkom Domovinskog rata u BiH, kako to navodi bivši direktor Aluminija Mijo Brajković,

3.Kazneno gonjenje i procesuiranje svih odgovornih za gašenje Aluminija jer problemi Aluminija nisu od jučer i traju duži niz godina.

Ovo tražimo zbog budućnosti naše djece a poglavito zbog održivosti države BiH jer je krajnje vrijeme stati ovim zlotvorima na vlasti koji piju krv svima nama koji želimo drugačiju BiH od njih.

Ovo tražimo jer imamo pravo to tražiti pozivajući se na naše sudjelovanje u Domovinskom ratu u BiH za koju su mnogi naši članovi dali najviše što se moglo dati, a dali su život i zdravlje da bi je danas neki koji je nikada nisu željeli pustošili gdje god stignu a da pri tome ne odgovaraju misleći kako im može biti jer ih nema tko kazniti.

Ovo tražimo jer nitko drugi nema veće pravo to tražiti od nas samih koji smo u dušu države BiH utkali najviše što se moglo utkati da bi je neki danas rastakali zbog njihovog osobnog uživanja, uživanja njihove bliže i daljnje rodbine,kumova,prijatelja i ljubavnika-ca.

Imena, gospodo imena odgovornih za gašenje Aluminija na stol jer ćete se u protivnom suočiti s neviđenim bijesom razvojačenih Branitelja HVO-a koji će biti predvodnici vala koji proždire sve pred sobom. Nikakav ured, blindirana vrata ili isto takvo vozilo, račun na banci ili represivni državni aparat vam neće pomoći ukoliko budete šutjeli o imenima odgovornih za gašenje Aluminija.

Vrijeme je da položite račune nama a podredno i svim obespravljenim radnicima Aluminija u kojemu je ugašena proizvodnja. Vrijeme vam istječe kao pijesak iz pješčanog sata.

A vi obespravljeni, poniženi, ucviljeni, očajni, zaboravljeni, ostavljeni ili zabranjeni hrvatski narode ako je u vama ostalo išta od onog istinskog, iskonskog domoljubnog i katoličkog duha ponosnog Hercegovca pozivamo vas da nam se priključite da zaustavimo ovo zlo koje nas mori od završetka Domovinskog rata u BiH. Koje nam prijeti nestankom s ovih prostora. Ne bojte jer Bog je s nama, a oni s kojima je Bog nemaju se pravo nikog i ničega bojati. Neka se drugi boje jer su zaslužili živjeti u strahu od trenutka gašenja Aluminija nešto iza ponoći 10.srpnja 2019 godine, navodi se u današnjem priopćenju Udruge razvojačenih branitelja HVO-a ŽZH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});