fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Gašenje Aluminija privremeno odgođeno, struja neće biti isključena naredna 24 sata

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Uprava mostarskog Aluminija, kojem je danas trebala biti isključena struja te obustavljen rad, danas je priopćila da su preko jednog manjeg kooperanta uspjeli osigurati opskrbu električnom energijom za naredna 24 sata te je gašenje tvrtke privremeno odgođeno, piše Klix.ba.

Konferenciji za medije, koju je organizirao sindikat, simbolično je održana kod trafostanice na Čulama iznad Mostara, gdje je aluminijski kombinat spojen na elektroprijenos.

Pored predstavnika sindikata nazočili su i predstavnici uprave, a v.d. direktora Aluminija Dražen Pandža se obratio prisutnima. Također, okupilo se stotinjak radnika, kao simboličan prosvjed zbog stanja u kompaniji.

Pandža je kazao da je velikim naporom uprave poduzeća “kupljeno” još malo vremena, točnije 24 sata, a u međuvremenu će se pokušati pronaći rješenje.

Za sada Aluminij neće biti isključen sa elektromreže, jer je opskrba strujom osigurana i u naredna 24 sata.

Kako doznaje Klix, u rješavanje problema uključila se i ministrica financija u Vladi FBiH Jelka Milićević.

Prisutnima se obratio i predsjednik sindikata Romeo Biokšić, koji je poručio da se borba nastavlja te da su mogući i prosvjedi u Sarajevu.

Podsjetimo, zbog ogromnih dugovanja te tvrtke za električnu energiju, Aluminiju je u ponoć trebala biti isključena struja, što bi zbog prirode posla značilo i kraj za tvrtku.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});