fbpx
Foto: Cropix

GRLIĆ RADMAN: Milanović se sada nudi kao spasitelj Hrvata u Bosni Hercegovini , a otkrio ih je tek prije godinu dana

Autor: dnevno.ba

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nakon sastanka parlamentarne većine u Banskim dvorima kazao je da su na sastanku novi ministri predstavili prioritete u svojim resorima. Vladajuća većina dotaknula se aktualnih tema, posebice situacije u Ukrajini. Jedna od tema razgovara vladajuće koalicije bila je i porast cijene energenata, kao i stanje u gospodarstvu u poljoprivredi.

“Parlamentarna većina podržava pristup Finske i Švedske u NATO savez”

Hrvatski predsjednik Vlade Andrej Plenković sutra će sudjelovati na konferenciji u Varšavi, gdje će Hrvatska potvrditi svoju spremnost pomoći Ukrajini.

Parlamentarna većina također je razgovarala i o pristupanju Finske i Švedske u NATO savez, te parlamentarna većina podržava pridruživanje.

– Naravno, kada ta tema dođe na dnevni red Sabora u smislu ratifikacije sporazuma, procedura je jednostavna, naglasio je ministar Grlić Radman.

Dodao je kako Hrvatska prepoznaje važnost Finske i Švedske kao visokorazvijenih zemalja kad je u pitanju vladavina prava i demokracija.

– Mislim da će njihovo članstvo u NATO savezu doprinijeti jačanju naše obrane i sigurnosti, poručio je.

Ministar vanjskih poslova osvrnuo se na izjave predsjednika Republike Zoran Milanovića o pristupanju Finske i Švedske NATO-u.

– Ponovno smo čuli teze koje je iznio predsjednik države da treba staviti veto na širenje NATO-a. Naravno da te teze nanose štetu Hrvatskoj, sramote nas i dovode u izravnu vezu pitanje rješavanja pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini i štete i njima. Začuđeni smo i zgroženi rječnikom. Izdajnik se rijetko može čuti u vokabularu demokratskih zemalja. To se moglo se čuti ’45 godine kad su svi hrvatski patrioti bili izdajnici. Moglo se čuti i da će on progoniti kao đavao grešnu dušu. Nečuveno je da će on progoniti legalno i legitimno izabrana zastupnike u Hrvatskom saboru. To nam nanosi strašno veliku štetu. Predsjednik se ponaša kao milicajac ’45. kad je istjerivao ljude iz crkve i progonio ih samo zato što su vjernici. Stvara se percepcija Hrvatske kao incidentne države, poručio je Grlić Radman.

Naglasio je kako se predsjednik Milanović sada nudi kao spasitelj Hrvata u Bosni Hercegovini , a otkrio ih je tek prije godinu dana.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI