fbpx

Istraga višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja kćerke u Bihaću

Autor: Oslobođenje

BIHAĆ - S. K. iz Bihaća, koji je prije nekoliko dana uhićen zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja kćerke, smješten je istražnu jedinicu KPZ-a Luke - Bihać, a nakon što mu je Županiski sud u Bihaću, na zahtjev Tužiteljstva USŽ, odredio jednomjesečni pritvor.

Glasnogovornik Tužiteljstva USŽ Adnan Tulić potvrdio nam je da je osumnjičenom određen pritvor, te istakao da je po pitanju svih drugih informacija Tužiteljstvo  zauzelo stav da ih neće davati zbog dobrobiti i zaštite žrtve.

S. K, inače medicinski laborant, podsjećamo, priveden je u zgradi Poliklinike Doma zdravlja u Bihaću, gdje je radio, nakon što su istražitelji prikupili nepobitne dokaze protiv njega.

Nezvanično se moglo čuti da je on kćerku zlostavljao od njene 6. godine, konstantno, više od 16 godina, te da je to snimao i čuvao te materijale.

Žrtva se, navodno, nedavno povjerila prijateljici, koja je zatim razgovarala sa njenim bratom, a koji je kasnije pronašao dokaze i prijavio oca policiji.

U Bihaću građani su zgroženi ovim što se desilo, djevojka i njena majka su trenutno smještene u sigurnu kuću, a Tužilaštvo sprovodi istragu i priprema predmet protiv S. K.

Autor: Oslobođenje

ZADNJE VIJESTI