fbpx
Korisnik

KAKAV HINJSKI BEZOBRAZLUK! Pao šef Crvenog križa, naplaćivao je usluge koje se ne smiju naplaćivati!

Autor: Dnevno.ba

Varaždinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad ravnateljem Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojšom Buđanovcem zbog sumnje da je naplaćivao usluge stručnog savjetovanja koje se pružaju besplatno te tako zaradio 30-ak tisuća kuna.

Sumnja se da je u svojstvu odgovorne osobe iskoristio svoj položaj i ovlasti pružajući od 2017. do 2021. godine usluge stručnog savjetovanja koje se daju besplatno u javnoj ustanovi te ih je naplaćivao većem broju osoba. Usluge je naplaćivao u gotovini bez izdavanja računa za gotovinsku naplatu. Time je sebi pribavio materijalnu korist u iznosu od tridesetak tisuća kuna.

Iz varaždinske policije navode da je 48-godišnjak, po završetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Nebojša Buđanovac široj je javnosti poznat i iz afere Psihijatar u kojoj su pacijentice za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje optužile jednog varaždinskog psihijatra, a prijavu protiv tog psihijatra Hrvatskoj liječničkoj komori podnio je i psihoterapeut Nebojša Buđanovac.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI