fbpx

Kamere snimile migrante kako provaljuju u prodavnicu, susjed vlasnika ih uhvatio na djelu

Autor: dnevno.ba

Iako do sada nije bilo zabilježenih slučajeva napada migranata na imovinu stanovnika Kaknja, to se u subotu promijenilo kada je jedan uhvaćen na djelu prilikom krađe u prodavnici “Bare“ koja se nalazi u istoimenom naselju.

Naime, kako je Avazu pojasnio vlasnik radnje Berislav Tomić, provala u njegovu trgovinu dogodila se subotu oko 2.30 sati po noći, a nakon što se oglasio alarm njegov susjed Elvir Silajdžić je jednog zatekao u krađi te ga je uhvatio i zadržao do dolaska policije.

Suučesnik pobjegao

Drugi migrant koji je čuvao stražu je uspio pobjeći i za njim traga policija.

– Susjed Elvir ima ključeve od prodavnice, pošto se događa da se upali alarm pa on siđe i ugasi ga, jer živi iznad. Kada se alarm oglasio on je sišao dolje i vidio je da su vrata otvorena. Pokušao je ući unutra da izgasi alarm. U međuvremenu je vidio čovjeka za pultom pored kase. Šokirao se. Lopov kada je vidio Elvira ruku je spustio ka sredini stomaka pa je susjed pomislio da možda ima pištolj i prepao se. No, ubrzo je shvatio da lopov nije bio naoružan – ispričao je Tomić.

Odvela ga policija

Hrabri susjed je potom odlučio savladati i uhvatiti lopova.

– Prstom mu je pokazao da dođe, odnosno da izađe iza pulta. Taj migrant je fino prišao, normalno…Susjed ga je izveo iz prodavnice i pozvao suprugu da mu snese mobitel. Pozvao me je i kazao mi što se dogodilo i ja sam odmah obavijestio policiju koja je brzo stigla. S pulta je sve bilo srušeno. Kada ga je policajac pitao zašto je provalio u prodavnicu on je kazao da je bio gladan. Ja mu rukom malo jaknu razmaknem, kad unutra torbica s novcem i počeše kutije od cigareta ispadati. Ne znam koliko je uzeo policija ga je tako odvela. Ovaj drugi što je čuvao stražu pobjegao je – pojasnio je Tomić.

On je dodao da lopov nije ukrao hranu, već samo novac i cigarete.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI