fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Komesar Mevludin Halilović i Dalida Burzić su SDA-ovi istrošeni, ali najprljaviji otarci!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Teško osramoćeni, iskompromitirani i kriminalizirani komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović ne prestaje svojim izjavama iznenađivati bosanskohercegovačku javnost. Iako se radi o čovjeku osrednjih manira, „skromnih“ kompetencija i ispod prosječnih intelektualnih kapaciteta (uglavnom na baterije), za čijeg mandata je institucija MUP-a KS na stup srama, na domaćem, međunarodnom i svjetskom nivou uzdignuta, označena, kao „Druga Ambasada Saudijske Arabije“ (primjer: novinar Kašogi), jer i u MUP KS živ, zdrav i bez bilo kakvih povreda uđeš, a izađeš, kao da je tenk preko tebe prešao ili kao da si bio u nekom K1 ringu, po načelu jedan protiv stotinu, naime, Halilović je otišao ovoga puta „korak dalje“.

Ugrožavanje javnog prometa!

Tek što se javnost nije ni oporavila od Halilovićevih žalosnih, ali bar malo tragikomično-i puno glupih izjava, kada je odmah po stupanju na dužnost komesara MUP-a KS, po uputi svojih SDA mentora (nakon smjene Vahida Ćosića s te pozicije), za medije izjavio i prije presude Kantonalnog suda u Sarajevu ustvrdio, kako je „Dženan Memić sigurno stradao u prometnoj nesreći“, a onda, nakon presude pogodio ga je „grom iz vedra neba“: „Dženan Memić nije stradao u prometnoj nesreći“ – tvrdi se u presudi Kantonalnog suda u Sarajevu, iz čega se nazire razuman i uvjerljiv zaključak, da je ubijen na jedan podmukao način, a da su pripadnici MUP-a KS i Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo na čelu sa bešćutnom i oholom, ali karakterno pokvarenom Dalidom Burzić, svjesno i namjerno učinili sve, da slučaj smrti Dženana Memića procesuiraju kao kazneno djelo iz oblasti „Ugrožavanja javnog prometa“, a ne kao kazneno djelo „Ubojstva“, pri čemu je učinjeno svjesno i namjerno zataškavanje i prikrivanje dokaza u slučaju ubojstva Dženana Memića, sa ciljem neotkrivanja pravih ubojica Dženana Memića, te su sa tim ciljem, uhapšene, pritvorene i lažno optužene dvije osobe (Ljubo i Bekrija Seferović), a koje s kritičnim događajem nisu uopće povezane, što je presudom i utvrđeno.

O učinjenom organiziranom pravosudno-policijskom kriminalu u predmetu „Dženan Memić“, u tom skandaloznom sudsko-tužiteljskom slučaju bez presedana u skrivanju pravih ubojica mladića Dženana Memića, u svome Izvještaju u Vijeću sigurnosti, ukazao je i Visoki predstavnik OHR-a Valentin Inzko, ukazujući na ozbiljne propuste i korupciju pravosudno-policijskih djelatnika na Kantonu Sarajevo u tom predmetu.

No, nakon presude Kantonalnog suda u Sarajevu u predmetu „Dženan Memić“, Muriz Memić pozvao je komesara Mevludina Halilovića, da ako ima imalo morala i obraza, ostavku podnese. O ostavci Halilović baš i ne razmišlja, jer moral mjeri po principu, da je „sve moralno što njemu koristi“, a na obrazima sjedi, a karakter mu je čista nula, a sve pomnoženo i podijeljeno s nulom daje nulu, dakle nikako naprijed, da ostvarimo neke pozitivne bodove, dok god se Halilović na poziciji komesara MUP-a KS nalazi, sve će biti jedino i samo čista nula!

Mafija ima svoju državu

Kako se radi jednome od najomraženijem komesaru u Bosni i Hercegovini, Halilović je otišao „korak dalje“. Iako bi u svakoj pravno – uređenoj državi svaki tužitelj, inspektor ili komesar sa posla ili kancelarije, kao „čep iz šampanjca“ odletio, ako bi se upustio u komentiranje postupka, koji se vodi ili je u toku pred nadležnim sudom, komesar Halilović može pak odahnuti, jer u BiH mafija ima svoju državu i uz sebe uvijek zaštitnički im nastrojene SDA-ovske pravosudno-policijske strukture i njihove glasnogovornike, kakvi su i sami komesar Halilović i Burzić.

Da su obadvoje igrači stranke SDA, potvrdio je svojevremno i nekadašnji dobro upućeni i visoki funkcioner SDA stranke, dojučerašnji Premijer KS, a sadašnji Predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković, kada je na FACE TV-u u gostovanju s ubojicom Semirom Efendićem izjavio: „Vi u SDA ste završili (postavili) tužiteljicu“, aludirajući na Glavnu kantonalnu tužiteljicu Dalidu Burzić.

Komesar Mevludin Halilović ponovno „briljirao“, pa sve sa nulom pomnožio!

Komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović ponovno je svojom tragikomičnom izjavom „briljirao“ i „fascinirao“ javnost, te izjavio: „Obračunat ćemo se sa prljavim policajcima, kao što ćemo se obračunati s ubojicama svojih kolega“.

Na prvu, ‘ko Halilovića ne poznaje skupo bi ga platio, jer radi se o jeftinoj robi, ili bolje rečeno SDA-ovom istrošenom otarku. Upravo je to i funkcija otarka: da čisti prljave stvari, a kad se istroši on se mijenja. Nije jasno, što Halilović podrazumijeva pod pojmom „obračun“, jer smo već javnosti pokazali i s dokazima objelodanili, a svi mediji prenijeli, kako i na koji način se MUP KS na čijem se čelu nalazi Halilović „obračunava“ sa „(ne)prljavim policajcima i (ne)ubojicama svojih kolega“: u cilju „prikupljanja dokaza“ i „priznanja“, u MUP-u KS nad privedenim koriste se slijedeće metode: udaranje privedenih pendrecima, daskama, šakama i nogama, udari elektrošokerima, silovanje kišobranima, gazanje cipelama, ubadanje nesteriliziranim iglama, prskanjem biber spreja u oči i usta, kombinerke i ostala „pomagala“, (krampa, motika i lopata), samo su neke od „pomoćnih sredstava“, koje pripadnici MUP-a KS koriste u cilju „prikupljanja dokaza“ i „priznanja“ u odnosu na „rasvjetljavanje“ slučaja dvostrukog ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Iz ovoga je jasno, da su i u „Bizantinskom krivičnom pravu“ još u 4. stoljeću nakon Krista, identično, kao i u 21. stoljeću u MUP-u KS, prema osumnjičenima ili privedenima primjeljivane, gotovo pa iste brutalne metode.

Pa stoga neće biti na odmet, da MUP KS po uzoru na Bizantiju, uvedei nove metode, i to: smrtnu kaznu za zavjeru protiv Dalide Burzić ili komesara MUP-a KS; Od tjelesnih kaznih, da sakaćanje bude predviđeno za sve one, koji se usude i riječ progovoriti o kriminalu u Tužilaštvu KS i MUP-u KS; Odsjecanje ruke svima za konkurenciju u kriminalu Dalidi Burzić i Mevludinu Haliloviću; ‘Ko sa preljubom u srcu pogleda Dalidu Burzić ili komesara Halilovića odsjecanje polnog organa za muškarce, a za žene nosa; Kazna osljepljenja za sve one, koji vide kriminal Dalide Burzić i komesara Mevludina Halilovića, a u težim slučajevima rafalanje iz kalašnjikova, kao Šehovića i Vujinovića; Kazna odsjecanja jezika bila bi predviđena za sve one, koji se usude i riječ progovoriti u istrazi o kriminalu Dalide Burzić i pripadnika MUP-a KS, a u težim slučajevima nije isključeno i rafalanje/streljanje, pa i lomljenje ruku, da svjedoci ne mogu iskaz potpisati; Na kaznu teškog bičevanja kažnjavao bi se svatko ‘ko nice pred njima ne padne i ne pokloni se ili ‘ko ne posluša upute Dalide Burzić i kriminaliziranog vrha MUP-a KS…

Što komesar Halilović misli pod pojmom „obračun“ i „prljavi“?!

Tvrdi komesar Halilović, kako će se „obračunati s prljavim policajcima, kao što će se obračunati s ubojicama svojih kolega“, pa bi onda Haliloviću najbolje bilo, da se obračuna sa samim sobom, jer je on u toj kriminalnoj priramidi jedna od najprljavijih osoba, koji je zajedno s drugima u Krivičnoj prijavi Muriza Memića upravo, zbog organiziranog kriminala prijavljen i koji je MUP KS svojim postupcima u sunovrat bacio.

Nije jasno, šta komesar Halilović podrazumijeva, kad tvrdi putem medija, da će se „obračunati s prljavim policajcima“?! Da li je pojam „prljavi“ šifrirana oznaka baš za one poštene policajce, kao što su se „pošteno“ obračunali sa Šehovićem i Vujinovićem, koji su previše znali o svojim korumpiranim kolegama, pa sada MUP KS slučaj ovog dvostrukog ubojstva montira onima, koji sa ovim slučajem uopće nisu povezani, kao što su to učinili i u predmetu „Dženan Memić“, a o čemu smo pisali.

Da li „gromovita“ poruka Halilovića, kako će se „obračunati sa prljavim policajcima“ jest zapravo poruka svima onima, koji nisu u toru, kojeg predvodi iskompromitirani Mevludin Halilović i koji drugačije misle od Halilovićevog tora?! Da li je to poruka onim, poštenim inspektorima, koji sjede u MUP-u KS „ne kopajte dalje po slučaju Šehovića i Vujinovićima“, jer bit ćete označeni kao „prljavi“ i „van našega tora“, jer je i pticama na grani jasno, da od istinskog i stvarnog obračuna s prljavim policajcima nema ništa, jer su oni „vjerni psi svojih gospodara“.

Ako komesar MUP-a KS Mevludin Halilović ozbiljno misli krenuti u obračun sa stvarno prljavim policajcima, kakav je i sam, neka onda neopozivu ostavku odmah i bez odlaganja podnese, jer „riba smrdi od glave“, i samo će na taj način komesar Halilović pokazati, da Josip Šimić nije u pravu.

Dalje, još je manje jasno, šta Halilović podrazumijeva, kad izjavi, da će se „obračunati sa ubojicama svojih kolega“?! O obračunu policije, odnosno MUP-a KS sa „ubicama“ njihovih kolega, mnogo smo toga kazali, da su okviru ove, sve samo ne istrage, mnogi bili privođeni, brutalno u MUP-u KS isprebijani, u MUP-u KS od uhapšenih pripadnici MUP-a KS su iskaze iznuđivani, kako bi slučaj „riješili“, revanšizam na djelu prema svima sprovode, koji nisu jezik za zubima držali i njihovu policijsku brutalnost su prijavili i sudu nadležne tužbe podnijeli, a u okviru istrage o ubojstvu Šehovića i Vujinovića u cilju „prikupljanja iskaza“, mnogima je mito nuđen, o čemu smo ranije pisali.

I Bogu i narodu postalo je jasno, da je hapšenje Miloša Obradova i Srećka Trifkovića i označavnje istih kao mogućih počinitelja ubojstva Šehovića i Vujinovića, bacanje prašine u oči. Ni Sindikat policije Kantona Sarajevo ne vjeruje, da su Obradov i Trifković stvarne i prave ubojice njihovih kolega, o čemu smo pisali.

„Sindikat policije Kantona Sarajevo izražava nadu, da će ubojice, kako ovog, tako i ostalih ubijenih kolega, biti uhapšene i osuđene najstrožim kaznama“ – navodi se u priopćenju Sindikata policije Kantona Sarajevo povodom najnovijeg ubojstva policajca Mahira Begića, kod Tarčina.

Na ovaj način, Sindikat policije Kantona Sarajevo, indirektno je poručio, da ni oni sami ne vjeruju, da su uhapšeni Miloš Obradov, Srećko Trifković i Nedeljko Lizdek učestvovali u likvidaciji dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su ubijeni 26. 10. 2018. godine, u 04:20 sati, u Alipašinom Polju u C fazi, prilikom obavljanja svojih redovnih policijskih aktivnosti, kada su isti ubijeni djelovanjem vatrenog oružja, pa stoga očito „izražavaju nadu“, da će, ali stvarne i prave ubojice Šehovića i Vujinovića biti uhapšene, procesuirane i najstrožim kaznama presuđene. Jer, zašto bi jedan Sindikat policije Kantona Sarajevo „izražavao nadu, da će ubojice, kako ovog (o.p. ubijeni Mahir Begić), tako i ostalih ubijenih kolega (o.p. ubijeni Šehović i Vujinović), biti uhićene i osuđene najstrožim kaznama“, ako su već u okviru istrage o ubojstvu Šehovića i Vujinovića, Srećko Trifković i Miloš Obradov već uhićeni, pritvoreni i od strane MUP-a KS i Tužiteljstva KS kao ubice iznačeni?!

Na ovaj način, Sindikat policije Kantona Sarajevo još uvijek vjeruje i nada se, da će, ali stvarne i prave ubojice Šehovića i Vujinovića biti uhapšene, a ne izmišljene, odnosno oni, kojima se ovaj proces trenutno montira i time prašina u oči javnosti baca, jer i Obradov i Trifković imaju neoborivi alibi za kritično vrijeme, kada se dogodilo ubistvo Šehovića i Vujinovića.

Da ništa nije slučajno, pokazao je i potpredsjednik F BiH Milan Dunović, koji je po mome mišljenju istinski patriota ove zemlje, bez privjesaka u prošlosti, kada se u medijima oglasio priopćenjem: „Nadležni istražitelji, tužiteljstvo, sudstvo, radite svoj posao! Uhapsite i kaznite počinitelja ovog monstruoznog čina. Radite svoj posao, nađite i konačno procesuirajte ubojice policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića“, poručio je Dunović, izrazivši iskrenu sućut porodici ubijenog policajca Begića.

Pa zašto bi onda i jedan potpredsjednik F BiH uporno zahtjevao od policije i tužiteljstava, da „nađu i konačno procesuiraju ubojice Šehovića i Vujinovića“, ako su sa druge strane pripadnici MUP-a KS i Tužiteljstva KS „već našli“, uhapsili i pritvorili Obradova i Trifkovića i iste označili, kao ubojice sarajevskih policajaca?! Dunovićeva poruka mnogo je dublja „nađite i konačno procesuirajte ubojice Šehovića i Vujinovića“, što znači, da je „pronalazak“, hapšenje i pritvaranje Obradova i Trifkovića očito bacanje prašine u oči, te da prave i stvarne ubojice sarajevskih policajaca još uvijek, ali zaštićeni slobodu uživaju, kao i ubojice Memić Dženana.

„Nađite i konačno procesuirajte ubojice Šehovića i Vujinovića“ – tvrdi Dunović, a nadodaje Šimić, jer pripadnici MUP-a KS i Tužiteljstava još uvijek ubojice niste našli.

Nastavlja se…

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});