KONAKOVIĆ: Žrtvovat ću i poziciju premijera i političku karijeru i još više ako zatreba

Autor: Patria

SARAJEVO - Ne stišava se bura nakon izlaska Elmedina Konakovića, premijera KS iz Stranke demokratske akcije kao ni međusobne optužbe ove dvije strane. Konaković je danas na svom Facebook profilu napisao da mu "na kraju ove priče najviše smeta što ljudi sa kojim sam proveo godine u politici ovako misle o meni."

Ne mislim na sve ove izmišljotine plasirane kroz portale koji su do jučer dobivali naloge da o meni lijepo pišu, oni pišu kako im se kaže. Mislim na ove njihove ponude koje sam imao, da budem nosilac lista, da kao relativno mlad političar iskoristim priliku, ostanem u stranci i budem jedan od njenih lidera. Da budem karijerista. Još mi je gore što misle da će ovaj medijski pritisak promijeniti moj stav, misle da sam tome podložan.  Analiziram svoje postupke i razmišljam šta sam to loše uradio pa oni mogu misliti da će ponudama i pritiscima promijeniti stav mojih prijatelja i mene?

Konaković je također poručio da će “ova priča izvući na čistac ako Bog da sve ove koji su uvezani u hobotnicu zbog koje stanje u društvu nije ni izbliza onako kako bi trebalo biti.”

– Vidjet ćete kako zastave vežu oni koji se lažno svađaju u javnosti, vežu zastave radi interesa koji su jači čak i od njihove mržnje koju jedni prema drugim osjećaju. Taj nam je njihov interes neprijatelj.  S merakom ću žrtvovati ne samo poziciju premijera za ovaj proces, žrtvovat ću i političku karijeru, a i mnogo više od toga ako zatreba.

Podsjećamo, nakon što je obznanio da napušta SDA, iz ove stranke su se oglasili saopćenjem tražeći da Konaković podnese ostavku na premijersku funkciju. On je već kazao da to neće učiniti, te da će otići samo ako 18 ruku u Skupštini KS bude za njegovu smjenu.

 

Autor: Patria

ZADNJE VIJESTI