Masovna tuča migranata u Đačkom domu u Bihaću

Autor: Klix.ba

BIHAĆ -U Đačkom domu u Bihaću, gdje je smješteno više stotina migranata, danas je došlo do masovne tuče, a jedna osoba zadobila je povrede, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USK.

Kako nam je kazala Snežana Galić, u fizičkom obračunu učestvovalo je više migranata.

“Šest osoba je lišeno slobode, a jedna osoba je prevezena u bolnicu gdje su joj konstatirane lakše tjelesne povrede”, istakla je Galić.

Migranti koji su učestvovali u tuči privedeni su u prostorije policije i nad njima je zavedena kriminalistička obrada. Prema neslužbenim informacijama, radi se o osobama koja su od ranije sklone nasilju.

Inače, migranti u Bihaću dolaze iz brojnih afro-azijskih zemalja, a među njima postoje značajne netrepeljivosti i antagonizmi. Njihova sudbina u Đačkom domu za sada je neizvjesna, kao što je upitno da li će oni uopće ostati u ovom objektu.

Prilikom nedavne posjete ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića Bihaću najavljena je mogućnost preseljenja migranata na neku drugu lokaciju, budući da se trenutna nalazi jako blizu grada. Odluka o tome, najavljeno je, saznat će se do kraja sedmice.

U međuvremenu, njihov broj u Bihaću se i dalje povećava.

Autor: Klix.ba

ZADNJE VIJESTI