fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

META JE BIO AUTOBUS Poginulo najmanje osam ljudi, među njima nekoliko stranih turista i vojnik

Autor: Hina

Najmanje osam osoba, među kojima šest kineskih državljana i pakistanski vojnik, poginulo je u petak u eksploziji čiji je cilj bio autobus u udaljenoj regiji sjevernog Pakistana, reklo je više izvora za Reuters.

Zasad se ne zna je li eksplozija bila rezultat eksplozivne naprave na cesti ili je bila sakrivena u autobusu.

“Autobus je nakon eksplozije pao u duboku jarugu te je uništen. Kineski inženjer i vojnik vode se kao nestali. Pokrenuta je spasilačka operacija i cjelokupna vladina mašinerija mobilizirana je da se ozlijeđeni spase zračnom hitnom pomoći”, rekao je vladin dužnosnik za Reuters želeći ostati anoniman.

Ozlijeđeno je još nekoliko ljudi
Poginulo je šest kineskih državljana, pripadnik paravojnih snaga i jedan lokalni stanovnik, kazao je dužnosnik i dodao da je još nekoliko osoba ozlijeđeno. Viši administrativni dužnosnik regije Hazara rekao je da se u autobusu vozilo 30 kineskih inženjera do brane Dasu u Gornjem Kohistanu.

Projekt hidroelektrane Dasu dio je Kinesko-pakistanskog ekonomskog koridora (CPEC) plana ulaganja vrijednog 65 milijardi američkih dolara, prema pekinškoj inicijativi Pojas i put čiji je cilj povezivanje zapadne Kine s morskom lukom Gvadar na jugu Pakistana. Kineski inženjeri zajedno s pakistanskim građevinskim radnicima već nekoliko godina rade na projektu hidroelektrane Dasu i nekoliko drugih u regiji u kojoj se dogodila eksplozija.

 

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});