fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: FENA

Mostarski sajam: Okrugli stol pod nazivom ‘Herzegovina Cycle Cool Tours’

Autor: FENA

Županija Zapadnohercegovačka organizirala je u petak okrugli stol pod nazivom “Herzegovina Cycle Cool Tours” predstavljajući prvi puta biciklizam kao cikloturizam i sport na Sajmu gospodarstva u Mostaru.

– Ovo je prvi put da biciklizam kao cikloturizam i sport nastupa na Mostarskom sajmu, što predstavlja veliki korak naprijed – istaknuo je Toni Zorić, predsjednik Udruge HercegovinaBike.

– Po njegovim riječima, u proteklih deset godina napravljeno je puno toga po pitanju cikloturizma u Hercegovini ali se govori uveliko i o planovima idućih deset godina, što ga posebno raduje.

Inače, Županija Zapadnohercegovačka, u partnerstvu s Republikom Hrvatskom, zajedno s gradovima Širokim Brijegom i Ljubuškim te općinama Grude i Posušje, predstavila se na Mostarskom sajmu na zajedničkom štandu naziva “West Herzegovina Cool Tours”, u sklopu kojega je i održan okrugli stol  “Herzegovina Cycle Cool Tours”.

– BiH je dobila zeleno svjetlo za otvaranje pregovora s EU, a mi u Županiji, bez obzira na to koliko bili mali, želimo se pozicionirat s kulturom i identitetom kao njezinim dijelom. Kod nas u BiH biciklizam je u trendu razvoja, iako sve prisutniji. Ono što još uvijek nedostaje je institucionalna prepoznatljivost biciklizma i ciklotuirzma kao takvoga – kazao je Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke.

Foto: Dnevno.ba

‘Bicikl je dovoljno brz da se obiđe neko područje za jedan dan’

Podsjećajući da je 3. travnja potpisana međuinstitucionalna deklaracija o razvoju turizma čiji su potpisnici Europski parlament, Europsko vijeće i Europska komisija, ističe kako će i biciklizam biti dio strateških promišljanja EU-a, čiji dio žele biti i oni u Županiji.

Nedo Pinezić, savjetnik za razvoj održivog turizma baziranog na lokalnoj zajednici u susjednoj Republici Hrvatskoj smatra kako je cijela Hercegovina, kao zaleđe Jadrana pogodno za cikloturizam.

– Ono što ima kompletna Hercegovina, pogotovo ŽZH je pomalo i razvijena infrastruktura u tom pravcu jer su se pametno iskoristili EU projekti kroz proteklih deset godina tako da danas imamo odličnu osnovu da se podigne veća razina organiziranog prometa, a biciklizam je sigurno u vrhu ponude. Naime, sama konfiguracija terena i prirodnih atrakcija i raštrkanih malih domaćinstava u Hercegovini su vrlo pogodni da se kroz sporedne ceste obilazi taj kraj. Bicikl je dovoljno brz da se obiđe neko područje za jedan dan, a opet dovoljno spor da se uživa u pejzažima – ocijenio je Pinezić.

Mostarski sajam: Održana konferencija ‘EU perspektive za BiH – Iskustva RH’

Autor: FENA
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});