fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

“Neupitno je usvajanje Zakona o izbornim jedinicama”

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Neupitno je da Dom naroda FBiH mora usvojiti Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i mandatu Parlamenta FBiH, kako bismo mogli implementirati rezultate listopadskihš izbora, kaže za Vijesti.ba dopredsjedavajući ovog doma Jasenko Tufekčić (SDA) uoči sjednice zakazane za 19. srpnja na čijem dnevnom redu je ovo zakonsko rješenje.

Stoga, dodaje, očekuje pozitivan ishod, odnosno usvajanje zakona čiji su predlagači pet parlamentarnih stranaka u FBiH – SDA, SBB, SDP BiH, DF i Naša stranka.

Klub Bošnjaka u Parlamentu FBiH 2. srpnja predao je zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice sa ovom točkom dnevnog reda, a Tufekčić navodi da uopće nije sumnjao u njeno zakazivanje.

“To je u skladu sa Poslovnikom i svim onim što smo ranije govorili kada je u pitanju dvije trećine Kluba Bošnjaka”, ističe on.

Na pitanje da li očekuje da će na sjednicu u četvrtak, 19. srpnja, doći delegati iz Kluba Hrvata, Tufekčić podcrtava da očekuje da će Dom naroda funkcionirati u potpunosti, te da je uvjeren kako će hrvatski delegati raditi zadatke za koje su izabrani.

“Možda će Klub Hrvata pokrenuti pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa, ali i to pokazuje da institucije FBiH mogu odgovoriti zadatku kada je u pitanju pokretanje pitanja zaštite vitalnog nacionalnog interesa. Naglašavam da neko ko čini dio parlamentarne većine ima dovoljno snage i ruku da može izglasati ovaj zakon”, smatra Tufekčić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});