fbpx

Njemački policajac natjerao muslimana da s poda jede trulu svinjetinu

Autor: Dnevni avaz

HANOVER -Njemački tužitelji istražuju policajca koji je navodno zlostavljao dvojicu izbjeglica, gušeći jednog Afganistanca i sileći Marokanca da s poda jede trulu svinjetinu.

Policajac je optužen nakon što se svojim nedjelom pohvalio u tekstualnim porukama i poslao fotografije kolegama u Hanoveru. 

Grupa za ljudska prava Pro Asyl osudila je navodne incidente, o kojima je prva javila javna televizija NDR, kao “posebno strašne primjere rasizma i nehumanosti” i zatražila istragu o broju “ljudi u uniformama” koji su bili upoznati s nasiljem. 

Policajac je suspendiran s dužnosti, tužitelji su pretražili njegovo prebivalište i radno mjesto te podnijeli tužbe zbog fizičkog zlostavljanja i ilegalnog posjedovanja oružja.

“Cičao je poput svinje”

Prvi incident se odigrao u ožujku ove godine, a policajac se tekstualnim porukama hvalio kako je pretukao, gušio i gurao prste u nos 29-godišnjeg Afganistanca čije su noge bile vezane lisičinama i koji je zadržan jer nije imao osobnu iskaznicu. 

“Bilo je smiješno… cičao je poput svinje,” napisao je policajac na WhatsApp.

Drugi slučaj je zabilježen mjesec dana kasnije, kad se policajac navodno okomio na 19-godišnjeg Marokanca zadržanog jer se zatekao u vlaku bez putne karte i zbog posjedovanja manje količine marihuane. 

NDR je izvijestio da se policajac hvalio fizičkim nasrtajima i ponižavanjem mladića kojeg je natjerao da s poda pojede mljevenu i trulu svinjetinu, vrstu mesa zabranjenu muslimanima. 

Incident je navodno zabilježen fotografijom na kojoj Marokanac leži na podu, s bolnim izrazom lica, dok ga drže najmanje dva policajca.

 

Autor: Dnevni avaz

ZADNJE VIJESTI