fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NOVALIĆ OTKRIO PRAVI RAZLOG PREKIDA SJEDNICE: SBB i HDZ su nervozni zbog koaliranja SDA i DF-a!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO -Jučerašnja hitna sjednica Vlade Federacije BiH nije održana jer su ministri iz reda SBB-a i HDZ-a glasali protiv dnevnog reda.

Prema prijedlogu dnevnog reda Vlada je trebala razmatrati 44 tačaka, no sjenica je prekinuta već na početku budući da ministri iz reda HDZ-a i SBB-a nisu glasali za Devi red.

I ovaj put ministri SBB-a i HDZ-a su bili složni kada je riječ o preglasavanju ministara SDA.

Podsjećamo, premijer Federacije Fadil Novalić iz istih raloga bio je prinuđen 13. marta prekinuti redovnu 174. sjednicu Vlade FBiH.

Premijer FBiH Fadil Novalić nakon što je prekinuo današnju sjednicu, objasnio je novinarima razloge svog postupka.

“Ukratko, nije usvojen dnevni red, a koji je uredno 19. ožujka  usaglašen sa dopremijerima Jelkom Milićević i Veskom Drljačom”, rekao je premijer Novalić pojasnivši da su ministri SBB-a i HDZ-a insistirali na nastavku redovne sjednice i imenovanju svojih kadrova u pojedinim institucijama.

– Smatram da u ovom prijelaznom periodu nije politički korektno imenovati na četverogodišnji mandat kadrove i ostaviti ih nekoj Vladi koja ima pravo na to da provodi svoju politiku sa svojim kadrovima. Očito stranke SBB i HDZ smatraju da je to mnogo važnije od dnevnog reda koji je bio na današnjoj sjednici, a to su raseljena lica, uvezivanje staža, transfer Željeznicama FBiH, klizišta i energetska efikasnost. To su zapravo potrebe FBiH. Nisu potrebe FBiH za imenovanjem nekog direktora iz neke stranke – poručio je Novalić.

Evidentna je, dodaje, saradnja SBB-a i HDZ-a na njima prioritetnim pitanjima, a to je imenovanje kadrova.

– Evidentno je i zanemarivanje svojih obaveza na koje su se zakleli, a to su stvarni interesi FBiH. Mislim da je u pitanju možda i posljedica nervoze zbog koaliranja SDA sa Demokratskom frontom, sa tim probosanskim blokom. Vidimo da je vidljiv i ovaj blok koji je naklonjen HDZ-u. Mislim da je to nervoza te prirode – zaključio je Novalić.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});