fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

Oružane snage BiH spremne uputiti spasilačke timove u Tursku

Autor: Dnevno.ba

Ministar obrane Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Zukan Helez, danas će uputit Predsjedništvu BiH prijedlog za donošenje odluke o hitnom upućivanju specijalističkih timova Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku, koja je pogođena katastrofalnim potresom, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Oružane snage BiH spremne su u Republiku Tursku uputiti jedan medicinski tim, jedan tim iz inžinjerijskog bataljuna koji je uvježban za ovakve situacije, kao i jedan tim za spašavanje u nesrećama i prirodnim nepogodama. Odlukom bi se precizirala točna brojnost pripadnika OS BiH koji bi bili upućeni za ispomoć Republici Turskoj, na način da njihov odlazak ne bi negativno utjecao na normalno funkcioniranje Oružanih BiH, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ministar obrane BiH Zukan Helez očekuje da će pri donošenju odluke o pomoći narodu prijateljske zemlje, najviši organi izvršne vlasti Bosne i Hercegovine odlučivati jednoglasno. Predsjedništvo BiH hitnu odluku može donijeti i na telefonskoj sjednici.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});