fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Otvaranje Erasmus + projekta „Youth United!”

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Caritas BiH u petak, 08. prosinca, organizira otvaranje projekta Youth United, koji će se održati u hotelu "Hollywood" u Sarajevu (Dr. MustafePintola 23, Ilidža 71210) s početkom u 9.30 sati.

Na otvaranju projekta je predviđena prezentacija rada Caritasa u BiH, Sloveniji i Srbiji, te obraćanje predstavnika Ambasade Republike Slovenije u BiH. Otvaranje projekta je otvoreno za medije, a predviđeno je i davanje izjava odgovornih osoba i partnera projekta iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Projekt Youth United! u okviru programa Erasmus+ će trajati do kolovoza 2019. godine i provodit će ga Nacionalni Caritasi u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji koji će u svakoj zemlji uključiti po 5 organizacija koje aktivno rade sa mladim osobama.

Mnogim organizacijama koje rade s mladim osobama nedostaje neophodno znanje i pristup približavanja mladima s različitim vjerskim, povijesnim i kulturnim podrijetlom. Stoga će se projekt obratiti ljudima i stručnjacima koji rade s mladima, šireći svoje horizonte u nastojanju da postignu sudjelovanje inače podijeljene i odvojene mladeži u zajedničkoj predanosti promjeni društva. Projekt će doprinijeti osnaživanju mladih ljudi, osobito onih s manje mogućnosti. Također će im se pružiti prilika da usvoje nova znanja na temelju njihovog prethodnog iskustva i stvarnih potreba.

Sudionici projekta, mladi iz Slovenije, BiH i Srbije, odabrani prema aktivnoj uključenosti u organizacijama mladih, uključujući i mlade s manje mogućnosti, imat će priliku sudjelovati u međunarodnom iskustvu mobilnosti – živjeti i raditi zajedno. Oni će steći nove vještine i znanja, ojačati će se vrijednosti poput solidarnosti, razumijevanja, tolerancije i prijateljstva. Tijekom neformalnog obrazovanja i učenja od vršnjaka o kulturi, religiji, razvijanju kompetencija koje će biti od velike koristi za njihove organizacije.

Više informacija o projektu svi zainteresirani mogu pronaći na web portalu Caritasa: www.caritas.ba ili na broj telefona: 033 206 441.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});