fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Pero Gudelj prodaje FIS Vitez, okreće se novom biznisu

Autor: Dnevno.ba

VITEZ - Jedan od najpoznatijih bh. poduzetnika, Pero Gudelj, otkriva da namjerava prodati svoj 50-postotni udio u jednoj od najvećih domaćih kompanija - “Fis Vitez”, i novac uložiti u razvoj megaprojekta na Vlašiću.

Gudelj, koji se veoma rijetko pojavljuje u medijima, za BiznisInfo.ba otkriva šta će sve sadržavati projekt na Vlašiću koji će realizirati preko svoje kompanije “Mali FIS”, čiji je 100-postotni vlasnik.

Osim toga, u pregovorima je o kupovini još jedne kompanije za 12 milijuna KM, a planira ući i u biznis sa taksi vozilima, pa čak osnovati i banku. Pregovara i o biznisu u oblasti stanogradnje u Beču.

“Na odličnoj lokaciji na Vlašiću, nekoliko kilometara prije Babanovca, imam oko 2,5 milijuna kvadratnih metara zemlje i tu mi je ambiciozni plan izgradnja jedno 7-8 hotela, sedam stadiona… Prije nekoliko mjeseci u blizini te lokacije otvorio sam i benzinsku crpku da bih mogao gorivom puniti mašine i bagere kojima obavljam početne radove”, kazao je Gudelj.

Urađeno je, dodaje, i pet kilometara kvalitetnih puteva, a konkretno, prvi hotel bi bio veličine 17.000 kvadratnih metara i kompanija Širbegović već priprema taj projekt. Planirano je i dječije zabavište na 5.000 m2, kapaciteti za team building i različite vrste proslava, restoran, tri ski-staze, a u blizini kompleksa, kaže Gudelj, neophodna je i izgradnja aerodroma i heliodroma.

Osim toga, na jednoj lokaciji od 3.000 kvadratnih metara Gudelj već sadi različito voće.

“Pokušat ću i sa staklenikom, a plan je da se tu proizvodi zdrava hrana koja će biti uključena u ponudu hotela i restorana”, rekao je, dodajući da će prozvoditi i meso, te je planirao izgradnju štala za 150 do 200 koza, ovaca, jelena…

Kako bi to sve financirao, razmišlja o prodaji svog udjela u kompaniji FIS, no i ukoliko do toga ne dođe, ističe da ulazi u investiciju i ide postupno. Moguće je, kaže, da će to sve trajati i 10, 20 godina, ali i da je “bitno izgraditi prvi hotel, a onda će realizacija ići korak po korak”.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});