Promocija Agendi žena u Bosni i Hercegovini

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Fondacija za osnaživanje žena Bosne i Hercegovine organizira press konferenciju povodom realizacije projekta Agende žena u Bosni i Hercegovini za 2019.godinu. Press konferencija bit će održana u četvrtak, 20.06.2019. godine s početkom u 12 sati u prostorijama Fondacije, ulica Čekaluša br.16 u Sarajevu.

Ovom prilikom javnosti će biti predstavljeni uspješni projekti ekonomskog osnaživanja žena s cijele teritorije BiH kroz koje su kreirana nova radna mjesta, kao i film koji pokazuje na koji su način žene iz uglavnom malih i nerazvijenih sredina uspjele napraviti iskorak ka ekonomskoj samostalnosti.

Medijima će se osim predstavnika Fondacije, obratiti i same žene koje su uz vrlo mala ulaganja uspjele pokrenuti svoje biznise i izmijeniti svoje živote. Radi se o dugogodišnjem projektu Fondacije za osnaživanje žena koji je kroz suradnju s nizom malih ženskih nevladinih organizacija uspio animirati žene iz urbanih i ruralnih sredina da se aktiviraju i ojačaju. Rezultat je jačanje žena i njihove društvene i ekonomske moći, te stvaranje svojevrsnog novog isktinskog pokreta koji se bavi stvarnim potrebama žena.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI