fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Ringier

Radovan Kovačević: Daytonski sporazum i Ustav BiH u potpunosti su porušeni

Autor: Dnevno.ba

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da su Daytonski sporazum i Ustav BiH u potpunosti porušeni, jer je veleposlanik BiH u UN-u Sven Alakaj odbio proslijediti Vijeću sigurnosti notu predsjedatelja Vijeća ministara Zorana Tegeltije, što je eklatantan primjer državnog udara.

“Zamislite da ambasador Srbije u UN odbije da proslijedi notu predsjednika Vlade Srbije ili predsjednika Srbije, ili da ambasador Njemačke odbije da proslijedi notu kancelara. To bi se, naravno, smatralo državnim udarom i to bi bila automatska smjena”, rekao je Kovačević.

On je kazao da je predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otišao u New York bez usaglašene izjave u Predsjedništvu BiH, a da je “nesretni lažni car Schmidt mali” tamo rekao da je “poštovanje i insistiranje na izvornom Daytonu kršenje Ustava BiH”.

“To je isto kao da vam je netko rekao da je poštovanje Svetog pisma, odnosno Biblije, kršenje kršćanske religije”, rekao je Kovačević za Televiziju Pink.

“On je dalje kazao da će RS nastaviti inzistirati da se poštuje Ustav BiH onakav kakav je zapisan i da se poštuje Daytonski sporazum.

“Republika Srpska u tom smislu nastavlja borbu za ustavni poredak BiH, za ona ustavom zagarantirana prava koja su joj pod silom oteta, za onu autonomiju koja joj prema Ustavu pripada i slobodnu Republiku Srpsku u dejtonskoj BiH. Nikakvi strani mešatari nas u tom neće spriječiti. Želimo suradnju sa svima, ali uz poštovanje Ustava, a ne da nam netko kaže da je poštovanje Ustava kršenje Ustava”, rekao je Kovačević.

Govoreći o mogućnosti da lideru SNSD-a Miloradu Dodiku bude zabranjeno kandidirati se na nadolazećim izborima, Kovačević je rekao da Dodik pobjeđuje već u deset izbornih ciklusa jer radi u interesu građana RS i građani to prepoznaju.

“Nitko nema pravo da Dodika ili bilo koga drugog ukloni i zabrani mu da se kandidira, pogotovo što se on zalaže za poštovanje Ustava u zemlji gdje je izabran kao demokratski predstavnik naroda”, rekao je Kovačević.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});