fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto/ Ambasada Rusije u BiH

Rusko veleposlanstvo poslalo žestoku poruku SAD-u: Optužuju ih da potiču sukob u BIH

Autor: Dnevno.ba

– Nakon što je SAD u Vijeću sigurnosti UN-a svojim vetom blokirao prijem Palestine u UN iz Veleposlanstva Ruske Federacije u BIH priopćili su da se radi o sramnom potezu Washingtona.

U Veleposlanstvu Ruske Federacije u BiH se pitaju: “Što čine Amerikanci da sebi naprave alibi”, istovremeno odgovarajući da podržavaju nezakonito samoproglašeno Kosovo i potiču sukob u Bosni i Hercegovini.

“Bukvalno „svojim bajunetima“ guraju nelegitimnog prevaranta. Politizirane i jednostrane sudske presude koriste kao instrument za demonizaciju jednog konstitutivnog naroda BiH i za manipulaciju drugim konstitutivnim narodom BiH.”, naglasili su iz veleposlanstva

“Ova manipulacija je još više đavolija jer zadire u duboko ukorijenjene osjećaje bola i ranjivosti nastale kao rezultat tragičnih događaja prošlosti. ”

Zato je, kažu, pogrešna američka teza da je razlog nestabilnosti u BiH konkretna osoba, a ne ozloglašena međunarodna zajednica. Iz Veleposlanstva Rusije pozvali su političke snage zdravog razuma u BiH da odbace nadu u “zapadne Danajce”.

“Samo dijalog unutar BiH je u stanju da osigura takve dogovore koji će služiti kao osnova za jačanje mira i stabilnosti, prevladavanje uzajamnih strahova i bojazni, stvaranje takvih uvjeta u kojima će BiH postati poželjna otadžbina za sve njene narode i građane”, poručili su iz Veleposlanstva Ruske Federacije.

Foto: Ilustracija/U.S.Embassy

‘Ostavljaju bez žaljenja’

U priopćenju se navodi i da čim neka zemlja prestane za Amerikance predstavljati političku svrsishodnost, kao i donositi komercijalnu korist od više milijardi dolara, da je oni ostavljaju bez žaljenja

“To se pokazalo na primjeru Afganistana. To će se pokazati na primjeru Ukrajine. Pozivamo političke snage zdravog razuma u BiH da odbace nadu u “zapadne Danajce”. Jer samo unutarbosanski dijalog je u stanju osigurati takve dogovore, koji će služiti kao osnova za jačanje mira i stabilnosti, premašivanje uzajamnih strahova i bojazni, stvaranje takvih uvjeta u kojima će Bosna i Hercegovina postati poželjna domovina za sve njene narode i građane”, navodi se u priopćenju Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH.

Komšić i Bećirović s glavnim tajnikom UN-a: ‘Neprihvatljiv je bilo kakav oblik negiranja genocida’

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});