fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SANJA JE BOLJA OD CAPAKA: Njenim radom su i članovi Vlade oduševljeni!

Autor: 7DNEVNO

Nešto više od godinu dana prošlo je od inauguracije predsjednika Zorana Milanovića. Na iznenađenje mnogih, bivši, ne previše uspješan premijer kao povratnik je na velika vrata ušao u političku arenu i iza sebe ostavio snažne konkurente, bivšu predsjednicu Kolidnu Grabar-Kitarović i Miroslava Škoru koji je u to doba bio u punom naponu snage. Da će biti predsjednik s karakterom, baš kao što je to tvrdio u kampanji, dokazao je već na samoj inauguraciji. Umjesto tradicionalne, pompozne ceremonije, Milanović se odlučio na skroman domjenak kojem su, uz članove njegove obitelji, nazočili tek oni koji su tu po sili zakona morali biti.

Dok su jedni tvrdili kako Milanović time omalovažava hrvatsku državu, Milanović je već tada dao naslutiti kako nije političar od velikih ceremonijala. Kako hrvatska javnost ipak preferira ceremonije i rasprave, tako se, bez obzira na izostanak klasične inauguracije, u javnom prostoru raspravljalo o himni koju je u svojem osebujnom stilu izvela Josipa Lisac, no osim što se raspravljalo o izvedbi himne, već je tada pažnju predstavnika medija privukla predsjednikova supruga, poznata liječnica i cijenjena stručnjakinja Sanja Musić-Milanović, koja je za tu priliku odjenula decentnu haljinu domaćeg dizajna.

Sendviči prve dame

Nizale su se nakon inauguracije brojne druge prilike, a doktorica Sanja na svima je pratila svojega supruga ruku pod ruku, profilirajući se tako u energičnu prvu damu koja svoju poziciju nije doživjela tek kao formalnost. S te pozicije prve dame Musić-Milanović u prvim mjesecima suprugova predsjedničkog mandata djelovala je aktivnije nego on sam, a sve prilike koje su joj se nudile za gostovanja u medijima koristila je kako bi progovorila o zdravlju nacije te apelirala na brigu o djeci i mladima s viškom kilograma.

Tako su jedno vrijeme pažnju medija privlačili sendviči prve dame, koje je osmislila sa svojim timom kako bi najmlađe uzraste i njihove roditelje upoznala s važnošću zdrave i cjelovite prehrane, koja je u domu Milanovićevih iznimno važna. Za razliku od supruga Zorana koji rado zalazi u renomirane zagrebačke restorane, Musić-Milanović vodi računa o zdravom stilu života, i tu kod nje, prema tvrdnjama upućenih, nema odstupanja. Uostalom, sama je više puta priznavala kako slatkiši u njezinu domu nisu dobrodošli. Premda su se u kuhinji na Pantovčaku pribojavali tog prehrambenog režima prve dame i novih navika koje će im nametnuti, danas je ondje opisuju kao susretljivu damu, punu razumijevanja. Bez razumijevanja je zato posljednjih godinu dana bio Milanović za sve one koji su mu nastojali stati na put pa se nakon nekoliko tjedana sna probudio i krenuo ozbiljno u mandat ulazeći u konflitke s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Osim što se svađao s predsjednikom Vlade s kojim je odnose u međuvremenu izgladio, dokazao je da on uistinu jest karakteran tip i jedini političar koji mu trenutno može parirati. Bez dlake na jeziku Milanović se zavadio s Dalijom Orešković i Marijanom Puljak, nazivajući ih narikačama, i to zato što su na prostorije kluba u Slovenskoj ulici u Zgrebu u kojem se Milanović družio s Draganom Kovačevićem i mnoštvom uglednika nalijepile ploču s natpisom Ured predsjednika. Kada se zamjerio njima dvjema, uslijedio je još žešći okršaj s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova te sa Žarkom Puhovskim, pa i sa šefom svoje nekadašnje stranke Peđom Grbinom koji je stao u obranu kolegica. Strasti se od tog prvog sukoba nisu posve stišale, a Milanović je već bio u zavadi sa Sanjom Sarnavkom i njezinim babama, i to zbog toga što je njegova percepcija zlostavljanja žena osjetno drugačija od njihove.

Ukratko, Milanović se kao predsjednik zamjerio svima kojima je mogao, nije neobično što je on kao predsjednički kandidat SDP-a ušao u konflikte s dijelom braniteljske populacije, no zasigurno je čudno što je u sukobe ušao s udrugama i analitičarima s kojima je ljevica oduvijek u više nego dobrim odnosima. Iako se očekivalo da bi se to moglo odraziti na njegov rejting, ankete kažu da je Milanović jedan od najpopularnijih političara u zemlji, a dobar dio građana percipira ga kao državnika bez dlake na jeziku. Percepciju lidera njeguje i među Hrvatima u BiH, no važna poluga Milanovićeva PR-a, prema mnogim mišljenjima, upravo je njegova odmjerena supruga Sanja kojom su oduševljeni čak i u HDZ-u.

Upravo je Musić-Milanović svojeg supruga pozvala na red kada je usporedio koronu s karijesom, a otkako je preuzela uzde suprugova djelovanja, on se prometnuo u glavnog promotora cijepljenja u Lijepoj Našoj. Takvo što ne čudi jer je prva dama tjednima na terenu, njezine fotografije cijepljenja stanovništva potresom pogođene Banovine preplavile su medijske stupce, a navodno i Plenković taj posao smatra i više nego korektno odrađenim.

Pita li se članove Vlade, gospođa Milanović kampanju za cijepljenje odrađuje mnogo kvalitetnije od svog šefa Krunoslava Capaka koji je, čim su stigla u državu, sjeo na kutiju s cjepivima i tako se fotografirao na opće zgražanje nacije. Za razliku od njega, Sanja Musić-Milanović na svim televizijama u zemlji građanima je smirenim tonom objašnjavala zašto je važno cijepiti se, strpljivo je odgovarala na pitanja skeptika o mogućim nuspojavama cjepiva, ali i njegovim dobrobitima te je time osvojila srca nacije.

Nevidljivi sukobi

Prva dama vrlo je odgovorno shvatila svoju poziciju, a o njoj riječi hvale imaju i u Milanovićevoj bivšoj stranci, u kojoj tvrde da je ona ta koja ga spašava i svjetla mu obraz sada kada je on ideološki debelo zaglibio u bespotrebne polemike. Nije tajna da je Milanovićeva supruga u vrijeme kada je on bio premijer bila svojevrsna vladarica hrvatskog zdravstva, navodno je baš po njezinu zagovoru ministrom zdravstva postao zaboravljeni Siniša Varga, negdje iz tog vremena datiraju sukobi između nje i šefa HZJZ-a Krunoslava Capaka, ali oni javnosti nisu vidljivi jer Musić smatra da to u ovako osjetljivoj situaciji kao što je pandemija definitivno nije potrebno.

Ona ostavlja dojam stručnjakinje koja pomno važe svaki svoj potez, svaku svoju odjevnu kombinaciju i svaki svoj javni nastup, to joj zasad ide nešto bolje nego suprugu, krutom Sinjaninu koji prvu godinu mandata ispraća kao političar koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Oni koji prate predsjednički bračni par reći će da su oni idealan spoj, a oni koji dobro poznaju Milanovićevu suprugu svjedoče kako je ona još ambicioznija od njega te da od liječnice Sanje možemo očekivati još puno javnih nastupa, još mnogo tema o zdravstvvu i još mnnogo odjevnih kombinacija iz domaće radionice, jer ona nije žena koja propušta dane prilike niti će na Pantovčaku s kojega je njezin suprug pobacao sve biste glumiti fikus.

Autor: 7DNEVNO
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});