fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠIMIĆ ODGOVORIO ZUBČEVIĆU: Zastrašivanja i prijetnje Vam neće pomoći. Tekstovi o Vama će se i dalje objavljivati!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Dana 14. 06. 2021. godine, Kazneno – popravni zavod poluotvorenog tipa Sarajevo uputio je još jedan demant na javno objavljene članke autora Josipa Šimića-Đinđića.

Na navedeni demant nećemo se niti osvrćati, obzirom, da kao i prošli puta, KPZ Sarajevo i rukovoditelj ove institucije, koji upućuje demante nije ponudio niti jedan materijalni dokaz, odnosno dokaznu snagu, kojim bi se pobili navodi iz javno objavljenih članaka Josipa Šimića-Đinđića, koji za razliku od Zubčevićevih demantija, obiluju materijalnim dokazima.

Nažalost, prijetnje i zastrašivanja direktora KPZ-a Sarajevo Faruka Zubčevića postale su ustaljeni trend komunikacije istoga, ne samo sa uposlenicima KPZ-a Sarajevo, već i prema novinarima, gdje isti u alineji 9 navedenog demanta najavljuje procesuiranje, (a što znači pritisak na medij i novinara, koji korektno i fer izvještava o Faruku Zubčeviću), a što željno čekamo, da sudu ponudimo konačne dokaze o karakteru i ličnosti Faruka Zubčevića, koji nesumnjivo potkrjepljuju sve navode iz javno objavljenih članaka Josipa Šimića-Đinđića.

No, kada smo već kod toga, red je napomenuti, da je direktor Faruk Zubčević do sada već dva puta pokušavao preko odvjetnika Ifeta Ferageta uticati na autora tekstova Josipa Šimića-Đinđića, kako bi se obustavilo pisanje o Faruku Zubčeviću, a što je odvjetnik Ifet Feraget odbio udovoljiti Faruku Zubčeviću, poručujući mu, da on ne želi uticati na to, što će i kako Josip objavljivati.

U novome demantu, KPZ Sarajevo i direktor ovoga Zavoda Faruk Zubčević ne iznose niti jedan materijalni dokaz, kojim bi pobili navode iz javno oglašenih članaka autora Josipa Šimića-Đinđića, koji obiluju i pre obiluju materijalnim dokazima u sklopu teksta, za razliku od Zubčevićevih u demantu paušalnih navoda.

U alineji 4 navedenog demanta KPZ-a, koji šalje Faruk Zubčević isti spominje, da je „Vlada Federacije, tačnije Komisija za administrirativna pitanja je u svom aktu broj: 05-30-15-2/2021 od 22.04.2021. godine, Zaključkom odbacila prijavu za pokretanje disciplinskog postupka protiv direktora Zubčevića Faruka, dok ovaj Zaključaj stupa na snagu danom njegovom donošenja sukladno članku 32. stav 2. Uredbe i protiv njega nije dozvoljena žalba“.

Ovakvi kontradiktorni navodi u odnosu na alineju 4 primjetni su:

Naime, Vlada FBiH je na svojoj 267. sjednici, dana 27. 05. 2021. godine, usvojila informaciju Federalnog ministarstva pravde o pritužbama na rad i disciplinskim prijavama protiv direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa Sarajevo Faruka Zubčevića.

Kako je tada zaključeno, u roku od 15 dana bit će formirana stručna komisija Vlade FBiH za postupanje po predstavkama na rad i disciplinskim prijavama podnesenim protiv rukovodilaca samostalnih federalnih uprava i samostalnih federalnih upravnih organizacija iz čl. 39. i 40. Zakona o organizaciji organa uprave u FBiH.

S obzirom na činjenicu, da je Vlada 27. 05. 2021. godine usvojila informaciju o pritužbama i disciplinskim prijavama protiv Faruka Zubčevića, te da je donijela zaključak, da će u roku od 15 dana bit će formirana stručna komisija Vlade FBiH za postupanje po predstavkama na rad i disciplinskim prijavama podnesenim protiv rukovodilaca samostalnih federalnih uprava i samostalnih federalnih upravnih organizacija iz čl. 39. i 40. Zakona o organizaciji organa uprave u FBiH, kako je moguće, da su odbijene sve prijave protiv Zubčevića mjesec dana prije nego li što je i formirana komisija koja treba da utvrdi odgovornost Zubčevića?! Ukratko, Zubčević laže!

Sam novi demantij koji je Zubčević uputio dokaz su njegove uznemirenosti i straha, jer će uskoro doći „maca na vratanca“, gdje Tužiteljstvo BiH preduzima zakonom utvrđene mjere i radnje protiv istoga. Uostalom, ako Zubčević tvrdi da se protiv njega ne vodi nikakva istraga, u jednome od svojih tekstova objavili smo materijalni dokaz, gdje MUP KS poziva svjedoke radi saslušanja u istrazi i predmetu protiv Zubčević Faruka.

Očigledno, da je, da nadobudni direktor KPZ-a Sarajevo poručuje kroz svoj demant: „ne vjerujte svojim očima i dokazima, meni vjerujte“!

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Dnevno.ba

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});