fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

“Suradnja Turske i BiH je najvišem prijateljskom nivou. Oni su nam važan vanjskotrgovinski partner”

Autor: dnevno.ba

Ministrica unutarnjih poslova BiH Bisera Turković sastala se s turskim ministrom Cavusogluom koji se nalazi u službenoj posjeti našoj državi.

Iskoristila je trenutak da zahvali turskom kolegi na doniranim dozama cjepiva protiv koronavirusa te rekla kako odnos dviju zemalja je na najvišem prijateljskom nivou.

Također je usvojena i Odluka o ratifikaciji Sporazuma između BiH i Turske u saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima.

“Sada smo u fazi realizacije velikih infrastrukturnih projekata kakav je izgradnja autoputa između Sarajeva i Beograda uz podršku Turske. Interes svih strana je da se on što prije izgradi. Vjerujemo da će to relaksirati regionalne veze i osnažiti ekonomiju BiH, Srbije i cijele regije”, rekla je Turković.

Istaknula je kako Turska ima važnu ulogu u regiji te da Turska ne samo da nedvosmisleno podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH nego i put Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji i jedan je od najvećih saveznika kada je u pitanju put BiH ka članstvu NATO savezu.

Na sastanku je razgovarano i o drugim oblastima saradnje poput sigurnost, borbe protiv ilegalnih migracija i kulturne saradnje

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});