fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SVJETSKI CENTAR MASONA PREIMENOVAN: Astana postala Nursultan!?

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

NURSULTAN - Kazahstan je preimenovao svoju prijestolnicu Astanu u Nursultan, prema bivšem predsjedniku Nurslultanu Nazarbajevu koji je prije dva dana podnio ostavku nakon trideset godina na čelu te države.

Kazahstanski parlament prihvatio je nacrt zakona o promjeni imena glavnog grada Astane. “Astana se odsad službeno zove Nursultan”, objavila je državna agencija Kazinform.

Novi kazahstanski predsjednik Kasim-Jomart Tokajev prisegnuo je u srijedu. Prva mu je odluka bila da na dužnost predsjednice parlamenta imenuje kćer svog prethodnika Nazarbajeva a usto je predložio da se prijestolnica Astana preimenuje u čast dugogodišnjeg predsjednika, prenosi Hina.

Za neupućene kažimo još kako je Astana poznata i kao svjetski centar masona, pa je vjerojatno do promjene imena došlo i uz njihov blagoslov.

Nursultan, odnosno bivša Astana je prvi glavni grad države izgrađen gotovo u potpunosti u XXI. stoljeću i savršeno govori o smjeru u kojem moderni svijet kreće.

Za ljubitelje Iluminata i masonske simbolike, to je okultni grad koji se jasno može povezati s Novim svjetskim poretkom.

Sama riječ “Astana” na perzijskom znači “kraljevski ili sveti prag”, gdje ljudi stoje u znak strahopoštovanja.

U gradu dominira “Palača mira i pomirenja”, također poznata kao “piramida mira”, sagrađena na temelju ideje jednog od najvećih britanskih arhitekata, Normana Fostera.

Iako je tvorac ovog grada izjavio kako on treba povezivati sve svjetske religije i da zato ne sadrži nikakve vjerske simbole, istina je sasvim drugačija. Ovo je okultni hram posvećen Suncu.

U podzemlju Palače postoji operna dvorana koja može primiti oko 2000 posjetitelja. Tamna je i većinu prostorije zauzima slika sunca, koja se nalazi na stropu.

Ovdje imamo vrlo jasnu simboliku. Ako je ovo mjesto pomirenja svih religija, kao što tvorac kaže, onda se stvara jedna jedinstvena religija (što je jedan od ciljeva Novog svjetskog poretka) i vrhovno božanstvo nadgleda sve.

Kula Bajterek, također je protkana simbolikom. Ovaj toranj podsjeća na stare perzijske bajke o stablu jablana među čijim granam magična ptica ostavlja svoje zlatno jaje. Međutim, i ovdje se radi o okultnim simbolima. Ovo je zapravo drvo života, poznato u gotovo svim ezoteričnim učenjima, koje na vrhu ima zlatnu loptu, vrhovno božanstvo. Drvo je način na koji duh napušta materijalni svijet i ulazi u božanski.

Unutar zlatne lopte pruža se predivan pogled na cijeli grad. Postoji nekoliko simbola koje stučnjaci još proučavaju, a među njima je i zlatni trokut s otiskom ruke predsjednika Nazarbajeva, koji izgleda kao da je upravo ispao iz nekog znanstveno-fanstastičnog filma.

Postoji globus koji su potpisali predstavnici 17 vjerskih linija, koji nas opet vraća na temu o spajanju svih religija u jednu.

Nemoguće je navesti sve zgrade i građevine koje su obilježje ovog jedinstvenog grada, jer gradnja je u punom jeku i nove građevine niču gotovo svakodnevno. Posebno nas čudi koncertna dvorana, džamija sa medresom, novi stadion sa pomičnim krovom koji iz zraka neodoljivo podsjeća na možda najpoznatiji masonski simbol, “svevideće oko”.

Kada spominjemo stadion dodajmo kako je zadnjih godina velikog traga u najpoznatijem tamošnjem nogometnom klubu, Astani, velikog traga ostavio i Mostarac Marin Aničić.

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});