fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

TUŽITELJSTVO BIH REAGIRALO NA MEKTIĆEVE KRITIKE: Od VSTV-a i Vijeća ministara traže da ih “zaštiti” od ministra sigurnosti

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - Kolegij ureda vršiteljice dužnosti glavne državne tužiteljica Gordane Tadić uputio je Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH i Vijeću ministara reagiranje povodom medijskih istupa ministra sigurnosti Dragana Mektića.

Kako se navodi u šturom priopćenju, tužiteljica Tadić i njezine kolege zatražili su neovisnost institucije Tužiteljstva BiH.

Dopis je jutros žurno proslijeđen članovima VSTV-a i Vijeća ministara BiH.

Državni ministar sigurnosti Dragan Mektić je, podsjetimo, u više medijskih istupa posljednjih dana oštro kritizirao rad Tužiteljstva BiH.

„Mislim da se ono vrti u nekom glibu. Mislim da se bave više nekim politikantskim stvarima, više razmišljaju kako će politika reagirati. Bave se krivičnim djelima koje su neznatne društvene opasnosti. Za sada ne postoji ni opredjeljenje, a možda ni znanja i kapaciteta da se uhvate u koštac s najsloženijim oblicima organiziranog kriminala“, izjavio je, između ostalog, Mektić.

„Ukoliko Tužiteljstvo BiH nastavi sa dosadašnjim načinom vođenja istraga, postoje realne šanse da najveće kriminalne afere u BiH ostanu neriješene, a krivci nekažnjeni“, rekao je ministar sigurnosti BiH i pozvao glavnu državnu tužiteljicu da izađe u javnost i objasni što je s tim predmetima.

„Zašto se ne završavaju te istrage. Javnost ima pravo da zna zaišti tri godine nema optužnice u predmetu ‘Pandora'”, upozorio je Mektić.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});