fbpx

U novoj antikorupcijskoj akciji širom Hrvatske uhićeno pet osoba

Autor: Fena

Uskok i policija potvrdili su da su zbog koruptivnih kaznenih djela na dubrovačko-neretvanskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području uhitili pet osoba.

Policija je potvrdila da Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uskokom provodi kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba, javlja Hina.

Uskok je izvijestio da se uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Uskok je najavio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Među uhićenima je navodno bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja Patrik Šegota koji je kako javljaju mediji uhićen u Dubrovniku te je na putu za Zagreb gdje ga očekuje istraga, a u tijeku su i pretresi.

U studenom prošle godine Šegota je podnio ostavku, izvijestio je tada Zagrebački holding, nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije.

Mediji su problematizirali što su sve četiri tvrtke osnovane samo deset dana prije raspisivanja natječaja koji je trajao tek četiri radna dana a na kojem su ponudile istu cijenu od 3510 kuna mjesečno.

Uhićenje je uslijedilo nakon antikorupcijske akcije u kojoj je uhićeno više osoba povezanih s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Prvog srpnja Uskok i policija nastavili su s antikorupcijskom akcijom u kojoj je uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI