fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VUČIĆ UPITAO KOMŠIĆA: Što vam smeta Strategija Srbije? Je li imate planove da uništite RS?

Autor: Klix.ba

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je Srbija u svojoj Strategiji nacionalne sigurnosti navela da je njen posao da čuva Republiku Srpsku i pomogne njenom očuvanju u okviru BiH, te upitao što tu smeta predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću.

“A, što vam tu smeta, je li to imate neke planove da uništite Republiku Srpsku? Je li to problem? Što vam smeta to što ćemo da poštujemo Dejtonski sporazum i pomognemo očuvanju Republike Srpske u okviru BiH?”, upitao je Vučić, prenose mediji u Srbiji.

On je rekao da je prije tri-četiri dana Komšić rekao da je, što se njega tiče, Kosovo nezavisno i to je završena priča.

“To, inače ne radite. Posebno ne radite ako ste iz BiH koja nije priznala Kosovo. Prešutio sam, riječ nisam rekao”, rekao je Vučić novinarima u Subotici.

Vučić je upitao što je problematično u tome što Srbija poštuje Dejtonski sporazum i pomaže očuvanju Republike Srpske, na što sve vrijeme i ukazuje.

“Mi nismo rekli – Republika Srpska da se ujedinjuje sa Srbijom. Samo smo rekli – očuvanje Republike Srpske u okviru BiH. A, vi nam kažete – Kosovo je nezavisno. I vi ste ljuti, a mi nismo. Kao što vidite, šutim opet, samo objasnim o čemu je riječ”, rekao je Vučić.

Podsjetimo, osim Komšića, na Strategiju Srbije su reagirali i drugi član Predsjedništva BiH te niz stranka u BiH.

Članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, pak, danas je zasmetalo što u Strategiji odbrane Srbije piše da će se Srbija zalagati za RS u sastavu BiH pa je zvaničnom Beogradu poručio da se ne miješa u ova pitanja.

“Mislim da to nisu morali pisati. U svakom slučaju tražit ću od njih da probamo to skinuti ako bude moguće. Ne zato da bi pravili nerede ili bilo što drugo. Ovo je samo borba da smo mi ti koji vladamo svojim resursima i životima i nemojte nam se miješati u to ma ko bili od Amerike pa ne znam dokle”, kazao je Dodik.

Autor: Klix.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});