googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zakonito ili nezakonito, pitanje je sad? Nezakonito, jer ja tako kažem!

Autor: Dnevno.ba

TOMISLAVGRAD - Na III. sjednici Skupštine Hercegbosanske županije voljom većine došlo je do razrješenja članova Skupštine JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres iz reda hrvatskog naroda.

Neki bi rekli ništa posebno, a posebno oni koji su bili bliski nogometu pa su prilikom smjena 2016. i 2017. godine u sportskom žargonu koristili termin kad trener izgubi povjerenje tima on mora da leti.

Šta će reći sada ti kada su ti isti došli na red. E sad je nezakonito. Pa jeli to baš tako.

Možda im može pomoći u obrani te teze ono što smo u ime Županijske neovisne liste iznijeli na Skupštini, a što im na ovan način nudimo: „Što se tiče razrješenja članova Skupštine odnosno opunomoćenika. Njih se nema što razrješavati jer oni nisu imenovani na mandat nego su opunomoćeni i njihov mandat traje dok punomoć ne povuče tijelo koje im je izdalo punomoć tj. Skupština Hercegbosanske županije. Budući da je njih opunomoćila prošla Skupština, punomoć im je prestala postojati danom prestanka mandata bivše Skupštine HBŽ tj. početkom studenog 2018. godine. To znači da odluke koje su donosili nakon toga ne bi trebale imati pravnu snagu.“.

Sada je za njih to nezakonita smjena, a kada su to oni isto radili bilo je zakonito iako nije bilo promjene propisa.

Ovo je pokazatelj koliko je osobama pravnog obrazovanja koje su sudjelovale u donošenju ovakvih nakaradnih odluka stalo do primjene jednog od najbitnijih načela, načela zakonitosti.

Može li u kratkom vremenu nešto što je po njima bilo zakonito prerasti u nezakonito samo zato što oni kažu da je to tako.

Može u ovakvom društvu u kome nema vladavine prava ni poštenja, a o istini da ne govorimo, nije poželjna u ovakvom društvu u kome su se pojedinci umislili da su nedodirljivi.

O stanju u našem društvu nešto je napisano u kolumni Mile Kovača iz koje na ovom mjestu izdvajamo ovo: „Pozivanje na stranačku hijerarhiju i ”pokazivanje mišića” ne vodi nikuda. Narod je pokazao na izborima koga želi a stranačke dužnosnike (općinske , županijske pa i državne) bira sama stranka, život je pokazao da su to uglavnom ”odani kadrovi” a narod bi kazao uglavnom ”podrepaši”. Suočeni sa tom činjenicom, postavlja se pitanje ”da li slijepo slijediti hijerarhijsku stranačku politiku”?

Za razliku od toga imamo razmišljanja i stavove koji su od članova Županijskog odbora HDZ BiH na sinoć održanoj sjednici pretvoreni u zaključke kojih se ne bi postidjeli ni najveći diktatori zabilježeni u povijesti, a neki od njih možda su i uskrsli pa im dali savjete jer očito da im je na našim terenima pri ruci bila osoba zvana Kim Il- sung.

Je li to baš tako procjenite sami iz Zaključaka s izvanredne sjednice ŽO HDZ BiH od 05. listopada 2019. godine koje Vam zbog velikog interesa stavljamo na uvid na linku:

Pored navedenog kako bi se lakše došlo do zaključka kako se naši ko biva veliki političari ponašaju u sličnim ili istim situacijama valjalo bi ko ima vremena detaljno su upoznati sa slijedećim sadržajima:

https://docdro.id/0dC6RbQ – Robert Bagarić – predsjednik Skupštine.

https://www.tomislavnews.com/drasko-brnic-njemacka-tvrtka-…/

https://novi.ba/clanak/110454/tab-latest

http://www.skupstinahbz.com/…/zapisnik-sa-xvii-sjednice-sku… – ovo je za HDZ 1990

http://www.vladahbz.com/…/nar…/2017/narodne%20novine%203.pdf

Hoće li se nakon što se upoznaju sa sadržajem gore navedenog neki javno ispričati kao što je to učinio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivica Brešić koji se za skupštinskom govornicom ispričao bivšem direktoru JP ŠGD „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres, ostaje da vidimo, međutim znajući o kojima se osobama radi teško je to očekivati jer oni su „bezgrešni“, navodi se u priopćenju predsjednika Županijske neovisne liste i zastupnika u Skupštini Hercegbosanske županije Draška Dalića.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});