fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zastupnica Srpske radikalne stranke sramoti srpski narod: ‘Ko će sahraniti Hatidžu Mehmedović? Muž ili sinovi?

Autor: Republika.info

BEOGRAD - Vjerica Radeta, zastupnica Srpske radikalne stranke, predsjednika Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije, na Twitteru je komentirala smrt i sudbinu Hatidže Mehmedović, predsjednice Udruženja Majke Srebrenice. Sramno, gnjusno, bez ijednog atoma suosjećanja ismijala je smrt dostojanstvene žene kojoj su u srebreničkom genocidu ubili muža, dva sina, braću i rodbinu.

“Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!”, doslovno stoji u njezinoj objavi.

Ova objava srbijanske zastupnice na društvenm mrežama naišla je na žestog val osude, ali i, na žalost, odobravajuće komentare, pune međunacionalne mržnje i prijetnji.

Dok su neki mišljenja kako se ovakvim sramnim, nečovječnim komentarima ne treba davati pozornost i time vršiti njihovu promidžbu među onima koji dijele njeno mišljenje, ne smijemo prihvatiti da isti postoje bez snažne, jasne i odlučne osude društva.

Što smo to učinili jedni drugima, jesmo li spremni dati i tražiti praštanje, priznanje, pokajanje, pomirbu? Jesmo li sazrijeli kao ljudi koji će iz povijesti učiti ili smo i na razini divljih, krvoločnih plemena, prepušteni mržnji koja izjeda?

Hatidža Mehmedović, unatoč životnoj tragediji, uvijek je bila spremna dati oprost, tražiti pravdu i živjeti dostojanstven život, na ponos i sjećanje svojih ubijenih sinova, muža, braće, rodbine.

Znajmo da Vjerica Radeta nije srpski narod na čija pleća upravo ova zastupnica želi svaliti kolektivnu krivnju za strašne zločine nad drugim i drukčijim koji su u ime propalih, osuđujućih politika počinili pojedinci iz njihovog naroda.

To nije strano ni ostalim političkim, nacionalističkim lešinarima vlastitih naroda.

Jer sve ubojice i zločinci imaju svoje ime.

Oni nisu hrvatski, srpski ili bošnjački narod. Oni su ubojice i zločinci.

Autor: Republika.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});