fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Facebook

Zelenski: Rusija gubi bitku na međunarodnom planu

Autor: dnevno.ba

Jučer je potvrđeno da je Liman u Donecku ponovno u ukrajinskim rukama. Snimka pripadnika 81-e zračno-desantne brigade ispred zgrade gradske uprave to i dokazuje.

– Rasisti moraju znati da za njih nema života na našoj zemlji. Slava Ukrajini, slava herojima. Slava zračnim snagama oružanih snaga Ukrajine, poručuje pripadnik ukrajinske 81. zračno-desantne brigade.

Pad strateški važnog Limana doveo je i do poziva čečenskog vođe Ramzana Kadirova na uporabu ruskog nuklearnog arsenala. S druge strane, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odbacuje legalnost pripojenja dijelova Ukrajine Rusiji i najavljuje nove pobjede.

– Rusija gubi bitku na međunarodnom planu. Svijet neće dopustiti povratak u kolonijalna osvajanja, zločinačka anektiranja i samovolju, protivnu međunarodnom pravu. I najvažnije, naš otpor, naša zaštita vas građana, naš pokret prema oslobađanju cijelog ukrajinskog teritorija. To je ono ključno. Rusija je organizirala pravu farsu u Donbasu, koju želi predstaviti nekavim referendumom. Doveli su oko kuća ljude sa strojnicma, donijeli komade papira, snimili promidžbene materijale u dijelovima Donbasa koje oni kontroliraju. A sada je ondje ukrajinska zastava, tijekom ovoga tjedna bilo ih je više, a tijekom idućeg tjedna bit će ih još, rekao je Zelenski.

Ruska odmazda uglavnom se svodi na granatiranje različitih ciljeva. Ovi ljudi bježe iz naselja oko grada Kupjanska koji je također vraćen u ruke ukrajinskih snaga.

– Tamo bombardiraju, granate padaju čak i na ljude. Počeli su od 6 sati ujutro, i zatim stanu oko 8. Pa onda opet. Tako da se ne može spavati, kaže Katerina Loskitova, stanovnica Kupjanska.

– Ovdje okolo su još tijela, ima posla s čišćenjem. Reći ću vam kako je neprijatelj odbačen uz velike napore. Mi smo sada u gradu Kupijansk-Uzlovju, koji je dakle pod kontrolom ukrajinske vojske. Potpuno je pod kontrolom nezavisne države Ukrajine, ističe “LIS”, ukrajinski vojnik.

U samom Kupjansku dijeli se humanitarna pomoć, no problem su energenti, jer nema ni plina ni struje, a obilne kiše natopile su i drva kojima su se stanovnici koristili za potpalu.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});