fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
PIXABAY

Ovaj način tuširanja može ubrzati vaš metabolizam i pozitivno utjecati na vaše zdravlje

Autor: Dnevno.ba

Kupanje je redovita praksa. Osim toga, ništa nije bolje od opuštanja u pjenušavoj kupki ili vrućeg tuša s parom nakon napornog dana. Vaš način kupanja ima mnogo veze s vašim zdravljem. Tehnike i metode koje koristite za kupanje mogu vam pomoći u očuvanju zdravlja na mnogo načina.

Ključna je upotreba ispravnih tehnika kupanja​
Kada je riječ o proizvodima za pranje tijela koji održavaju našu kožu čistom i svježom, svi imamo svoje favorite. Za što god se odlučite, trebali biste se pobrinuti da koristite najbolje metode čišćenja i najugodnije dodatke koji idu uz to. Istina je, međutim, da čišćenje kože pod tušem pravilnim postupcima ima i prednosti i mane, piše Times of India.

Kupanje tijekom ljetne sezone​
Ljeto zahtijeva kupanje ili tuširanje hladnom vodom. Bez obzira koje proizvode koristite, piling pod tušem morate učiniti tijekom kupanja. Mrtve stanice kože i zagađivači koji su se nakupili tijekom dana mogu se lako ukloniti s vaše kože korištenjem krpe za piling kao dijela vaše rutine pranja. Za nježan piling jednostavno izlijte sredstvo za čišćenje na mokru krpu za piling i počnite trljati kožu kružnim pokretima.

Brži metabolizam?​
Ova metoda pomaže u stimulaciji limfnog sustava koji se nalazi ispod vaše kože. Zbog poboljšanog protoka krvi, ona može lakše otjecati, što bi moglo ubrzati metabolizam i promicati izvrsno zdravlje crijeva. I ne samo to, poboljšana krema za pranje čini čuda za masnije i mješovite tipove kože kako bi spriječila stvaranje mitesera i za posvjetljivanje bez sjaja, suhe kože.

Prednosti kupanja u toploj vodi tijekom zime​
Prema Ayurvedi, savjetuje se slijediti Abhyangu koja zahtijeva trljanje tijela uljem i dobro masiranje prije kupanja. To pomaže u vraćanju vlage u kožu, a istovremeno održava cirkulaciju krvi. Tijekom zime se također može malo ili nimalo izlagati suncu, stoga se savjetuje sjedenje i sunčanje nakon nanošenja ulja prije kupanja u toploj vodi.

Prema nedavnoj studiji, terapija toplom vodom može pomoći u poboljšanju metabolizma, kontroli upale i razine šećera (glukoze) u krvi, posebno kod muškaraca s prekomjernom težinom. Pokušajte se često kupati u toplim kupkama ako nemate vremena za određenu rutinu vježbanja.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});