fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Unsplash

Zdraviji način pripreme svima nam omiljenog doručka: Obavezno probajte

Autor: Dnevno.ba

Pohani kruh često se priprema kao jednostavan obrok od ostatka starog kruha te ga možemo nazvati jednim od omiljenih doručaka u Hrvata. Priprema se od starog kruha i jaja, a po izboru možete dodati i malo mlijeka. Iako je pržena hrana obično povezana s dubokim uljem i manje zdravim opcijama, postoji način da se ovaj ukusni pohani kruh napravi s manje ulja.

Ovi ukusni zalogaji često se poslužuju za doručak, no, ako se odlučite za jedan od ova dva načina pripreme s manje ulja, možete uživati u njima tijekom cijelog dana. Zanimljivo je napomenuti da se na Balkanu pohani kruh smatra slanim jelom, dok se u svijetu često konzumira kao slatko jelo pod nazivom francuski tost.

Priprema ovog obroka može se obaviti na tavi ili u pećnici, ovisno o debljini kruha. Deblje šnite kruha idealne su za pečenje u pećnici, dok se tanje šnite ili tostirani kruh mogu pripremiti na tavi.

Unsplash

Zdravija verzija

Sastojci za pohani kruh uključuju staro kruh, ulje, jaja, sol i malo mlijeka. Ako želite dodatnu zdravstvenu notu, možete koristiti kruh od raženog ili integralnog brašna.

 

Recept za pohani kruh iz pećnice uključuje zagrijavanje pećnice na 200 stupnjeva. Jaja se mute, dodaju sol i malo mlijeka, a deblje kriške kruha umoče u tu smjesu. Zatim se poslažu na tepsiju obloženu papirom za pečenje i premazuju tankim slojem ulja. Šnite kruha se peku dok ne postanu zlatno smeđe, oko pet minuta s obje strane.

Evo što se sve događa u tijelu ako jedete banane svaki dan

Ako preferirate pripremu na tavi, koristite iste sastojke, ali birajte tanje kriške kruha ili tost. Pržite ih na srednjoj vatri nekoliko minuta s obje strane dok ne postanu lijepo zapečeni, što vam omogućava da pržite s manje ulja.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});