fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U Ljubuškom održan susret mladih glazbenika

Autor: Ljportal.com

LJUBUŠKI - U subotu 17.ožujka 2018. godine, održani su četvrti “Omladinski susreti kroz klasičnu glazbu”. U središ tu samog projekta bila je promocija kulture i kulturnih događanja u lokalnim zajednicama, kao i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Kroz niz aktivnosti glazbenih radionica, pijanist Bartolomej Stanković Piano iz Visokog priredio je izvanredan nastup kroz Priče o baroknoj i klasičnoj glazbi. Slušaoci su mogli čuti djela: Georga Friedrich Händela, Johanna Sebastiana Bacha, Domenica Scarlattija, Josepha Haydna, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Ludwiga Van Beethovena.

Susretima su povezane dvije županije: Hercegovačko-neretvanska i Zapadnohercegovačka, dvije Općine: Jablanica Ljubuški i dvije ustanove: Osnovna glazbena škola Ljubuški i Centar „Fortis“ iz Jablanice.

Samo sudjelovanje mladih je jedan od 11 učinaka Vijeća Europe po kojima se procjenjuje stupanj razvoja državnih politika prema mladima i povezano je s mobilnošću mladih u smislu da su aktivni mladi češći korisnici različitih programa razmjene.

Kroz mobilnost se stječu iskustva iz prakse koja mladi mogu koristiti kao primjere dobre prakse u lokalnoj zajednici. Ovo je također jedan jedinstven projekt koji zajedno s klasičnom glazbom, kao najvećim stupnjem glazbe, glazbenih radionicama, zajedničkim koncertima, može uticati na kulturnu razinu građana. Susreti su održani u novim prostorijama Osnovne glazbene škole Ljubuški, a sudionici su uz poziv ravnateljice gospođe Ivana Šaravanja zajedno obišli Džamiju na Gožulju u Gornjem gradu u Ljubuškom, gdje je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški, ef. hadži Šemso Germić, prisutne upoznao s povijesti džamije, osnovama i principima islama, sličnostima i razlikama s drugim religijama, a nakon čega su se susreti nastavili u opuštenijoj atmosferi u čajdžinici, gdje su razmijenjena mišljenja pripadnika tri religije. Zadovoljstvo glavnog imama moglo se vidjeti obzirom da su prisutni bili prvi multinacionalni posjetioci čajdžinice i džamije. Prošli susreti u Ljubuškom obuhvatili su obilazak Franjevačkog samostana svetog Ante Padovanskog na Humcu, Muzeja na Humcu i vodopada Kravice. Projekt je realiziran od strane Međunarodnog centra za djecu i omladinu “Fortis” iz Jablanice uz financijsku podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta/športa i Vijeća mladih općine Jablanica.

Autor: Ljportal.com
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});