fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BAŽDAREVIĆ: Da, istina je… Rođeni Zagrepčanin je odbio Hrvatsku i želi igrati za BiH!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević već nekoliko mjeseci prati nogometaša škotskog Celtica Jozu Šimunovića, koji je prošao sve selekcije Hrvatske, ali ima želju u budućnosti nositi dresu „Zmajeva“.

– Gledao sam treninge na kojima je Šimunović pokazao zavidan kvalitetu. Smatram da bi nam dobro došao u nastavku kvalifikacija, a s njima sam u kontaktu nekoliko mjeseci. To je sve što vam u ovom trenutku prema ovom pitanju mogu kazati – kazao je Baždarević za Avaz.ba.

Roditelji iz BiH

Šimunović, koji je rođen u Zagrebu i koji je predstavljao Hrvatsku u mlađim kategorijama (od U14 do U21) još nije odigrao nijednu minutu u seniorskom reprezentativnom dresu i upravo je to razlog zbog kojeg želi promijeniti sportsko državljanstvo.

– On je igrač koji nam može pomoći u zadnjoj liniji. Pratio sam ga, dopada mi se i vidjet ćemo kako će se sve završiti. Ono što me raduje je i činjenica da je i sam Jozo voljan igrati za BiH – dodao je Meša.

Šimunović, s obzirom na to da nije upisao nijedan nastup za A selekciju Hrvatske, prema pravilima Svjetske nogometne federacije (FIFA), a i Evropske (UEFA), ima mogućnost da promjeni sportsko državljanstvo.

Sada su na potezu čelnici iz naše “kuće nogometa” u Sarajevu, koji trebaju da kod FIFA-e i UEFA-e pokrenu proceduru dobivanja mogućnosti nastupa za Bosnu i Hercegovinu, a sve zahvaljujući činjenicu da su mu roditelji porijeklom iz naše zemlje.

Kada smo kod Šimunovića, naglasimo da ima 22 godine i da je u Celtic stigao 2015. godine iz zagrebačkog Dinama, koji je dobio sedam miliona eura odštete. Do sada je dva puta osvojio škotsko prvenstvo.

Meša nam je otkrio da se trenutno nalazi u Sochauxu, gdje na Željezničkoj stanici čeka voz za Njemačku.

– Idem u Stuttgart, želim na licu mjesta vidjeti jednog igrača koji nastupa za njemački klub. Otkrit ću vam samo da mladi švicarski reprezentativac – kazao je Baždarević, koji nije želio otkriti ime, a mi pretpostavljamo da je riječ o Anti Grgiću, koji igra u Stuttgartu i mladoj reprezentaciji Švicarske.

Bez komentara o Gilliju

Nakon toga, Meša je planirao da ode u Lugano, te da se idući tjedan vrati u Bosnu i Hercegovinu, gdje bi proveo jedan dio odmora prije završne faze kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, gdje “Zmajeve” očekuju utakmice protiv Cipra (31. kolovoza), Gibraltara (3. rujna), Belgije (7. listopada) i Estonije (10. listopada).

Baždarević nije želio na kraju govoriti o odlasku njegovog prvog suradnika Francuza Stephanea Gillija, s kojim je Nogometni savez BiH raskinuo ugovor nakon incidenta koji je izazvao u Zenici, nakon utakmice sa Grčkom (0:0).

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});