fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BOJAN BOGDANOVIĆ: Ukić i ja tradicionalno ljeti gledamo Hajduk

Autor: HRT

SPLIT - Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović razgovarao je sa Srđanom Fabijancem o NBA karijeri, hrvatskoj reprezentaciji u kvalifikacijama za SP u Kini, Vatrenima i Hajduku.

Indiana je odigrala sjajnu sezonu, tek ju je Cleveland zaustavio u doigravanju. Odličan je bio i Bojan osobno.

Prognozirali su da ćemo se boriti za dno Istoka, ali proradio je neki inat kod nas. Imali smo Oladipa, koji je odigrao sezonu karijere i postao All Star te nas praktički vodio skoro do polufinala Istočne konferencije. Uloga u momčadima mi je u prve tri sezone dosta varirala, ulazio bih s klupe, pa ponekad počinjao, dok sam prošle sezone u Indiani imao standardnu ulogu i imao najveću minutažu u dosadašnjoj karijeri, što mi je puno pomoglo da steknem samopouzdanje. Mislim da sam osobno, a i svi iz prve petorke, odigrali sezonu karijere. Mislim da bi iduće sezone s Evansom trebali biti čak i jači i opasniji za sve konkurente na Istoku.

Dario Šarić i Boganović zaštitna su lica hrvatske košarke u NBA ligi, ali tu je i niz mladih:

Bender je dobio veliku priliku u Phoenixu i odigrao dobre dvije sezone, Hezonja je potpisao za Knickse i mislim da će tamo dobiti puno veću minutažu nego u Orlandu, Žižić će odlaskom LeBrona dobiti prostora jer Cleveland neće opet napadati titulu, a Zubac će u Lakersima biti praktički prvi pretendent za naslov.

Hrvatska reprezentacija odlučit će o plasmanu na SP u rujnu: Imamo još šanse, nadam se da ćemo u rujnu pobijediti Litvu kući i Poljsku vani. S jednim porazom u te dvije utakmice dosta bi smanjili svoje izglede za SP u Kini. FIBA je dosta poremetila izglede manjih reprezentacija s manjim fondom igrača, ali nadam se da ćemo upisati dvije pobjede i zadržati šanse.

Komentirao je veliki uspjeh Vatrenih u Rusiji:

Imam dosta prijatelja u toj reprezentaciji, bili smo u kontaktu, lijepo je da se sportaši u Hrvatskoj drže zajedno. Njihov uspjeh može biti podstrek i zvijezda vodilja za druge sportaše.

Bogdanović je u Splitu i okolici:

S Ukićem i nekoliko prijatelja već tradicionalno nekoliko godina dolazimo na utakmice Hajduka. Nadam se da ćemo proći Steauu i konačno dočekati grupnu fazu.

Autor: HRT
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});