fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hrvatska uvjerljivom pobjedom protiv SAD-a otvorila Svjetsko prvenstvo

Autor: Sportnet.hr

BUDIMPEŠTA - Hrvatski vaterpolisti sjajno su otvorili Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, koje se održava u Budimpešti. S uvjerljivih 12:7 svladali su mladu reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uvjerljivom je predstavom započela nastup na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu. U Budimpešti su izabranici Ivice Tucka bez ikakvih problema svladali mladu reprezentaciju SAD-a sastavljenu većinom od američkih sveučilištaraca. Pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, a s obzirom da u skupini D uz Hrvatsku i SAD još nastupaju Japan i Rusija, vrlo je izgledno kako će Hrvatska osvojiti prvo mjesto, a samim time i izravan plasman u četvrtfinale.

Nekoliko početnih minuta bilo je potrebno hrvatskim vaterpolistima da se ugriju na radnu temperaturu. Nakon što je najbolji američki igrač Luca Cupido doveo Amerikance u vodstvo, brzo odgovara Hrvatska, Ante Vukičević s igračem više zabija prvi gol Hrvatske na prvenstvu, nakon čega se barakude počinju polako odvajati. Lijepo zabija Luka Lončar za 2:1, konačnih 3:1 u prvoj četvrtini postavlja Vukičević na sjajno dodavanje Sandra Sukna.

Sukno i Xavi Garcia bili su posebno raspoloženi kada su u pitanju kreativna dodavanja, Španjolac je asistencijama pridodao i nekoliko krasnih golova, na kraju je s Lukom Lončarom bio izjednačen kao najbolji strijelac, obojica su postigli po četiri gola.

Upravo je veza Garcia – Lončar otvorila hrvatski konto golova u drugoj četvrtini, na 5:1 povisio je Loren Fatović u kontri nakon lijepog dodavanja Sukna.

Jedini američki nesveučilištarac Alex Bowen smanjio je na 5:2 s igračem više, da bi ni pola minute kasnije Maro Joković prekrasnim pogotkom s distance u rašlje ponovno prednost vratio na +4. Još su zabili Hooper i Garcia, na poluvremenu je Hrvatska imala sigurnih 7:3.

Ako je ikakvih sumnji u konačan ishod i bilo, brzo su ih u trećoj četvrtini otklonili Lončar i Xavi Garcia, Hrvatska je nakon dvije i pol minute igre imala 9:3, u posljednju dionicu igre ušlo se s komotnih šest golova prednosti, 10:4.

Malo su se opustili Hrvati u posljednjoj četvrtini, jedinoj koju su izgubili, ali ne treba im zamjeriti, pobjeda je bila već osigurana. Po jednom su mrežu Marka Bijača tresli Bowen, Obert i Marko Vavić, dok su za Hrvatsku zabili Xavi Garcia i Luka Lončar, za konačnih 12:7. Posebno je krasan bio pogodak Garcije, odigrala je Hrvatska brzu kontru koju je lijepim lobom zaključio Španjolac.

Hrvatska drugu utakmicu igra u srijedu u 13:30 sati protiv reprezentacije Rusije.

Hrvatska – SAD 12:7 (3:1, 4:2, 3:1, 2:3)

Hrvatska: Marko Bijač (6 obrana), Marko Macan, Loren Fatović (1), Luka Lončar (4), Maro Joković (1), Ivan Buljubašić, Ante Vukičević (2), Andro Bušlje, Sandro Sukno, Ivan Krapić, Anđelo Šetka, Xavi Garcia (4), Ivan Marcelić.

SAD: McQuin Baron, Johnathan Hooper (1), Marko Vavić (1), Alex Obert (1), Ben Hallock, Luca Cupido (2), Thomas Dunstan, Nick Carniglia, Alex Bowen (2), Chancellor Ramirez, Alex Roelse, Maxwell Irving, Drew Holland.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});