fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Pogodak Mandžukića i Pjanića u pobjedi Juventusa

Autor: Sportnet.hr

TORINO - U susretu osmine finala talijanskog kupa nogometaši Juventusa na domaćem su terenu nadigrali Atalantu rezultatom 3:2. Drugi je pogodak Stare dame bio djelo hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića, dok je Marko Pjaca u pobjedi odigrao posljednjih pola sata...

Massimiliano Allegri je, kao što je i najavio, u utakmici osmine finala kupa protiv Atalante poslao na teren najbolje moguće igrače kojim trenutno raspolaže. Uz to, ispunio je i obećanje da će nakon dugačkog oporavka na teren ponovno istrčati Marko Pjaca. Mladi je hrvatski nogometaš u igru ušao u 62. minuti i igrao s Marijom Mandžukićem, koji je odigrao cijeli susret. Iako su u dva navrata tijekom utakmice imali dva pogotka viška, nogometaši Juventusa ipak su morali strepiti do posljednje sekunde da ne zaluta jedan nesretni gol koji bi utakmicu odveo u produžetak.

U visokom je intenzitetu krenuo Juventus po svoj treći uzastopni naslov u nacionalnom kupu i prvu je priliku imao u 15. minuti. Lichtsteiner je ubacio oštar ubačaj s desnog krila u peterac gdje se našao Mandžukić, koji je loptu uspio skrenuti prsima prema golu Atalante, ali je lopta završila na stativi. Sedam minuta kasnije Juventus je poveo. Asamoah je poslao jednu visoku loptu na rub kaznenog prostora gdje se našao Mandžukić koji glavom spušta loptu za Dybalu čiji sjajan poluvolej završava u mreži gostiju.

Juventus je nakon pogotka preuzeo i primat u posjedu lopte, dok su se gosti pokušali oporaviti i bolje organizirati u obrani. Iako Atalanta nije igrala loše, prvo je poluvrijeme ipak zaključila u minusu od dva pogotka jer su u 34. minuti ponovno morali vaditi loptu iz vlastite mreže. Ovog je puta Dybala bio u ulozi asistenta, dok je strijelac bio Mandžukić, lijepo utrčavši u prostor i zabivši novi gol svoje momčadi.

Gosti su se dosta dugo mučili u drugom poluvremenu da nešto iskreiraju i pronađu put do gola. Želja im se isplatila u 72. minuti, kada je Konko odličnim udarcem s ruba kaznenog prostora matirao Neta. Međutim, već se dvije minute kasnije Juventus vratio na dva pogotka prednosti. D’Alessandro je u kaznenom prostoru srušio Lichtsteinera i sudac je dosudio najstrožu kaznu. Siguran je izvođač bio Pjanić.

Konko je mogao postati ponovno junak nakon pogrešnog dodavanja Neta, ali je igrač Atalante iz izgledne pozicije promašio gol. Gosti su do drugog pogotka ipak uspjeli doći u 81. minuti kada se u strijelce upisao Latte Lath na asistenciju Contija. Rezultat se u ovoj uzbudljivoj utakmici do kraja ipak nije mijenjao.

U drugoj je današnjoj utakmici Fiorentina slavila na domaćem terenu protiv Chieva. Jedini je pogodak na utakmici postigao Federico Bernardeschi u 93. minuti iz kaznenog udarca. Cijelu su utakmicu za momčad iz Firence odigrali Nikola Kalinić i Milan Badelj, dok je Hrvoje Milićsusret odgledao s klupe.

Talijanski kup, osmina finala:
Juventus – Atalanta 3:2
Fiorentina – Chievo 1:0

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});