fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Pogodak Rakitića, Barcelona do pobjede u gradskom derbiju

Autor: Sportnet.hr

BARCELONA - Do pobjede u novom gradskom derbiju s Espanyolom došla je Barcelona koja je slavila rezultatom 3:0 i s nova tri boda ostaje na vrhu prvenstvene ljestvice. Strijelac drugog pogotka bio je Ivan Rakitić na dodavanje Lea Messija...

Nakon velike pobjede u El Clasicu, Barcelona je nastavila s pobjedama čime je zadržala prvo mjesto ispred najljućih rivala, iako su nakon današnjeg dana poravnati na ljestvici s 81 bodom. Danas su slavili na gostovanju kod gradskog rivala Espanyola 3:0 uz pogodak hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Nije to bila još jedna briljantna utakmica Barcelone koja se jako mučila u današnjoj utakmici, unatoč pobjedi igrom nikako ne mogu biti zadovoljni. Do prvog i trećeg su pogotka došli zbog katastrofalnih grešaka braniča Espanyola koji je morao igrati otvorenije pa je kod drugog više prostora dobio Leo Messi i lijepo asistirao za već spomenuti pogodak Rakitića.

Hrabro i vrlo visoko se postavio Espanyol, kao što se i moglo očekivati da će krenuti protiv gradskog rivala. To im se moglo isplatiti već u petoj minuti kada je Jurado utrčao u kazneni prostor, ali je pucao vrlo slabo i tek pored gola. Nakon obećavajućeg početka, konce igre je preuzela Barcelona, ali unatoč visokom posjedu lopte nisu ozbiljnije zaprijetili prema golu Diega Lopeza.

Čvrsta i kompaktna obrana domaćina bila je žrtva katastrofalnog dodavanja Jurada u 50. minuti koji je “odigrao” u for prema Luisu Suarezu, Urugvajac se našao sam pred vratarom Espanyola i lagano pospremio loptu u mrežu. Barcelona je pritisnula i tražila novi pogodak, vrlo blizu je bila u 60. kada je Neymar pucao pod samu gredu, ali je Diego Lopez obranio i izbacio u korner.

Uslijedio je pritisak domaćina u potrazi za izjednačujućim pogotkom. Juardo se pokušao iskupiti za pogrešku i u 70. minuti je sjajno pucao, ali je Ter Stegen obranio.

Priča je bila gotova u 77. minuti, Leo Messi je lijepo prošao kroz sredinu, proigrao Ivana Rakitića koji je glatko pogodio daljnji kut Espanyolovog gola i upisao se u strijelce. Još jedan poklon dobila je katalonska momčad u 87. minuti, Aaron Martin je promašio loptu kod ubačaja Messija, lopta je došla do Suareza koji postiže drugi pogodak na utakmici.
Ivan Rakitić je odigrao svih 90 minuta za goste.

La liga, 35. kolo:
Barcelona – Cornella-El Prat
Sudac: Alberto Undiano Mallenco
Golovi: 0:1 Luis Suarez (50′), 0:2 Ivan Rakitić (77.), 0:3 Luis Suarez (87.)
Žuti kartoni: Moreno (14′), Caricol (58′), Fuego (68′)
Crveni kartoni: -/-

Espanyol: Lopez, Rios, David Lopez, Reyes, Martin Caricol, Jurado, Sanchez, Fuego (od 79. Roca), Piatti (od 66. Perez), Gerard, Caicedo (od 61. Baptisao)

Barcelona: Ter Stegen, Roberto, Pique, Umtiti, Alba, Rakitić, Busquets, Gomes (od 78. Mascherano), Messi, Luis Suarez, Neymar

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});