fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SUPERKUP EUROPE: Sanjat će Realova obrana Diega Costu!

Autor: Sportnet.hr

TALLIN - Odličan Superkup u Tallinnu i trofej za Atletico. U madridskom dvoboju nakon produžetaka odnio je pobjedu protiv Reala koji je imao ogromne propuste u obrani te je na kraju mogao i uvjerljivije izgubiti.

Šest pogodaka, a moglo ih je biti i više. Atletico je odradio sjajan posao, upisao je pobjedu 4:2 u produžecima u susretu punom preokreta u kojem su i jedni i drugi mogli dovršiti posao i u 90 minuta.

Sjajno otvaranje utakmice imao je Atletico. Duboka lopta za Diega Costu koji je u skoku glavom prebacuje preko Ramosa, on kasni s reakcijom, Costa dolazi do lopte i ulazi u 16 metara praćen Varaneom i onda iz teške pozicije pogađa “kroz uši” Keyloru Navasu.

Realu je trebalo nešto vremena da dođe k sebi, ali nakon početnog šoka polako je preuzeo inicijativu. U 18. minuti prvi put odlično je zaprijetio kada je Marcelo ubacio s lijeve strane, Asensio petom skrenuo loptu, ali fantastično je reagirao Oblak.

Igrao je Real sve bolje, a to je naplaćeno sredinom prvog dijela. Gareth Bale prošao je desnom stranom i fantastično ubacio na drugu vratnicu gdje Karim Benzema bježi Saviću i iz blizine zabija za poravnanje.

Odmah nakon toga sjajnu priliku za preokret imao je Asensio koji je dobro pucao s nekih 14-15 metara, gađao suprotni kut, ali lopta je nekoliko centimetara otišla pokraj vratnice.

U drugom dijelu u igru je ušao i Luka Modrić i to za zadnjih 35 minuta, a nakon sat vremena igre Real je došao i do drugog pogotka. Juanfran igrao je rukom u 16 metara, dosuđen je kazneni udarac koji Sergio Ramos pretvara u pogodak.

Juanfran se uspio iskupiti za skrivljeni kazneni udarac kada je u 79. minuti odigrao veliku ulogu u poravnanju. Uzeo je loptu na desnoj strani, proigrao Correu koji odmah daje za Costu, a on svojim drugim golom poravnava na 2:2.

Do kraja regularnog dijela još po jedna lijepa prilika na svakoj strani, prvo je Costa zakomplicirao dobru situaciju i nije niti zapucao, a onda je Marcelo s istekom vremena bio sam na deset metara, pokušao iz voleja, ali promašio loptu.

U produžetku se nije dugo čekalo na novi pogodak. Velika pogreška Varanea u 98. minuti, izgubio je loptu, Partey je ušao u 16 metara i zatim poslao povratnu loptu na 14-15 metara, točno na volej Saula Nigueza koji sjajno pogađa za 3:2.

Real je potpuno pao nakon tog trećeg gola i Atletico je u 103. minuti zabio i četvrti. Costa je lakoćom dobio dvoboj protiv Carvajala, pronašao na rubu 16 metara Vitola, on odmah pronalazi Kokea koji rutinski zabija za velikih 4:2.

Do kraja susreta Atletico je bio bliže petom pogotku nego Real trećem, u svakom slučaju sjajna utakmica s pregršt pogodaka i dosta dobrih poteza.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});