fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BUNT PROTIV POLITIKE HDZ-A BiH: Poziv na masovne prosvjede u Orašju i Posavini!

Autor: Dnevno.ba

ORAŠJE - Nakon što je otkriveno da je županijska organizacija HDZBiH u Orašju donijela odluku kojom Vladi Županije Posavske ne dozvoljava da sprovede zajamčeno povećanje plaća u Županiji Posavskoj, podigla se i javnost i radnici protiv takve politike. Postalo je jasno da u Županiji Posavskoj odluke ne donosi županijska Vlada, nego županijski odbor HDZ-a BiH.

Sindikati Županije Posavske uputili su oštar PROGLAS kojim pozivaju na radničke prosvjede pred zgradom Vlade Županije Posavske u Orašju. No, unatoč oštrini i gorčini koja je prisutna u posavskom radništvu, jača je apatija i strah od režima. Zato sumnjamo da će radnici izaći pred Vladu i zatražiti svoja prava.

Zapravo, prava adresa pred kojom bi se trebao okupiti nezadovoljan narod je sjedište županijskog odbora HDZBiH u Trećoj ulici u Orašju. Iz tih prostorija devastira se Posavinom.

Režimski mediji u Posavini od javnosti kriju taj proglas, zato ga objavljujemo da se vidi kako su predstavnici radnika reagirali na bahatost HDZ-a BiH.

PROGLAS SINDIKATA ŽUPANIJE POSAVSKE

Članovi sindikalnih organizacija sa prostora Županije Posavske potaknuti lažnim obećanjima kojima se željela napraviti kupovina vremena od strane jednog dijela članova Vlade Županije Posavske, oštro osuđuju sve odgovorne osobe iz političkog miljea koji su iz svojih privatnih interesa spriječili zajamčeno i dogovorno povećanje plaća korisnicima proračuna Županije Posavske.

Ovim činom odgovorni su željeli pokazati da Vlada Županije Posavske ne smije ispoštivati dogovor sa sindikatima i povećati plaće, pa čak i kada su za to osigurana sredstva i kada se ona već šest mjeseci nalaze na stavkama proračuna Županije Posavske.

Na taj način, ne samo da je izigran dogovor Vlade i sindikata, nego je poslana poruka zaposlenicima javnih službi – da nije problem samo kad novaca nema, nego da ako se to nekom ne sviđa jednostavno ga ne žele narodu dati.

Politika kojom su isplaćivane plaće za privih pet mjeseci tekuće godine svakome od zaposlenika uzela je iz džepa između 100 i 300 KM od njihovim zajamčenih osobnih dohodataka.

Ako je Vlada dala obećanje o povećanju plaća od 5 %, onda se javno mora javnosti reći – zašto do povećanja nije došlo i tko je to spriječio?

Zaposlenici javnog sektora koji plaću primaju iz proračuna Županije Posavske nisu dužni iz svojih dohodaka plaćati neiskrenost i nesposobnost pojedinaca koji se kriju iza javnih pozicija.

Zato ovim putem pozivamo sve članove sindikata i sve aktiviste sindikalnih organizacija da se priključe održavanju prosvjeda koji će se održati dana 21.06.2018. godine ispred zgrade Vlade Županije Posavske, navode iz sindikata Županije Posavske.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});