fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Naftna mrlja na Savi dugu 5 kilometara

Autor: Večernji list

BOSANSKI BROD -Nakon sinoćnje eksplozije u rafineriji Bosanski Brod, na Savi kod Slavonskog Broda pojavila se informacija da je uočeno onečišćenje. Na Savi, nizvodno od Rafinerije nafte Bosanski Brod, u kojoj se u utorak navečer dogodila eksplozija i požar, bila je uočena masna mrlja.

Djelatnik Hrvatskih voda izišao je na teren, a obaviještena je i tvrtka za sanaciju onečišćenja AEKS, koja će po potrebi poduzeti mjere, doznaje se u srijedu iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.  Župan Danijel Marušić potvrdio je da je mrlja uočena ali da se u ovom trenutku ne zna je li ona povezana sa sinoćnjom eksplozijom, javlja N1.

Naftna mrlja dugačka je oko pet kilometara i široka 15 metara. “Nema novog zagađenja, sve je čisto. Iz toga se može zaključiti da je ovo bilo jednokratno zagađenje u trenutku eksplozije, a novog zagađenja nema”, rekao je Davorin Piha iz Hrvatskih voda. “Mi smo odmah nakon eksplozije angažirali našu službu i odmah smo primijetili naftnu mrlju. Pratili smo je tijekom noći ali sada je više nema. Znači da je otišla nizvodno”, dodao je.

Rekao je da zasad nema nikakvih posljedica. Kazao je da trenutačno prate stanje te da su angažirali tvrtku koja radi sanacije.

“To je bila naftna mrlja duga pet kilometara i širine 15 metara. Nema je više na ovo dijelu. Pratimo naftnu mrlju i pratiti ćemo situaciju” dodao je.  A Ilija Jovičić, načelnik općine Bosanski Brod, posjetio je u bolnici četvoricu radnika ozlijeđenih u eksploziji.

– Svi se dobro osjećaju i na promatranju su, tj. na pretragama. Prema izjavama liječnika, danas bi mogli biti otpušteni iz bolnice – napisao je Jovičić na svojem Facebook profilu.

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});