fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Osmica u OSA-u zaposlio učesnika reality showa, gataru i samo-prozvanog pjevača Edina Kalimera!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA), kojom bez civilnog i parlamentarnog nadzora već mjesecima rukovodi Osman Mehmedagić Osmica, potresa nezapamćen skandal!

Prema saznanjima „Dnevnog avaza“, u ovu državnu agenciju, koja je zadužena za sigurnost bh. institucija i građana, skladištar Osmica zaposlio je Edina Alađuza Kalimera, sarajevskog imitatora,  učesnika reality showa, gataru i samo-prozvanog pjevača, a preciznije – dvorsku ludu!?

Posao u ovoj instituciji Alađuz, kako se može čuti po hodnicima OSA-e, zaslužio je zbog sklonosti gledanju u žlice, bacanju graha, proricanju sudbine gledajući u karte i kugle, imitirajući razne domaće i strane pjevaljke, ali i sposobnosti da se brzo presvlači u žene, po čemu je nadaleko poznat.

Ipak, najveća referenca bilo mu je dugogodišnje poznanstvo s Osmicinom suprugom i folk pjevačicom Amelom Šehović-Mehmedagić.

Šehovićka i Kalimero poznati su i po mnogim zajedničkim nastupima, u kojima se Alađuz oblači i imitira razne pjevačice s estrade, a ni perike mu nisu nepoznate, što potvrđuju fotografije s njegovih nastupa i privatnih druženja po sarajevskim restoranima. Alađuz je redovna podrška Ameli i na društvenim mrežama. Nisu im strana ni zajednička putovanja, zbog čega se i zauzela kod supruga da ga zaposli.

Vijest o zapošljavanju Kalimera među uposlenicima OSA-e dočekana je s podsmijehom i nevjericom. Izvori Avaza javljaju kako je Kalimero dobio posao u OSA-i našalili su se da ga „izgleda Osmica, s obzirom na Alađuzove sklonosti imitacijama i preoblačenju, priprema za specijalnu akciju ove agencije“. U nevjerici pojašnjavaju kako je ovo najbolji dokaz toga što je Osmica uradio od nekad ozbiljne agencije, jer je OSA, umjesto školovanih osoba, spala na imitatore.

„Uskoro će u OSA-i, kako stvari stoje, biti organizirana i jedna vrsta natjecanja u kojem će Alađuz uposlenicima proricati sudbinu gledajući u grah, ali i pomagati inspektorima kako da lakše „otkriju“ osobe koje pripremaju napad na sigurnosni sektor“ – priča u šali Avazov sugovornik.

Kalimero je poznat i po sudjelovanju u nekoliko reality programa. Jedan od njih je srbijanski „Veliki brat“, u kojem se kratko zadržao. Sudjelovao je u emisiji „Izgubljeni“, ali se ni tu nije proslavio.

Zanimljivo je kako jedan od komentara u kojem Osmicina supruga Amela Šehović iznosi najsramniji i društveno najneprihvatljivije javni komentar jeste onaj u kojem u prepisci sa svojim FB prijateljima o korumpiranima doslovce kaže: „Nemamo mi tužitelja, a ni sudca koji bi takve procesuirali.”

Njen status uslijedio je nakon što Edin Kalimero u svom komentaru kaže: „Mislim da će Vojkovići biti mali da prime sve ove ublehaše koji pokušavaju poljuljati državno uređenje, kakvo god ono bilo.“

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});