fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIKTOR ORBAN: Soros i EU žele islamiziranu Europu!

Autor: Beta

BUKUREŠT - Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio da Europska unija i američki milijarder George Soros žele “novu, miješanu i islamiziranu” Europu.

Orban je u govoru na festivalu u Rumunjskoj rekao da mađarske ograde na granicama, koje podržavaju srednjoeuropske zemlje, sprečavaju “Soroseve napore” da pojača dolazak muslimana u Europu.

On je naveo da se Mađarska protivi dolasku migranata koji bi mogli promijeniti kulturni identitet zemlje.

“Mađarska će ostati mjesto gdje će kršćani iz Zapadne Europe uvijek moći naći sigurnost”, rekao je mađarski premijer.

Orban je ocijenio da je niska stopa nataliteta učinila Mađarsku “ugroženom vrstom”, navodeći da vlasti u Budimpešti poduzimaju korake za povećanje prirodnog priraštaja.

Orban je izjavio je da Mađarska neće dozvoliti Europskoj uniji da uspije inkvizitorska kampanja protiv Poljske jer će Mađarska iskoristiti sve zakonske mogućnosti da iskaže solidarnost s Poljskom.

“Mađarska se, naravno, rukovodi vlastitim interesima i uzimajući u obzir svoje nacionalne interese, europske vrijednosti i poljsko-mađarsko prijateljstvo, moramo jasno kazati da nikada neće uspjeti inkvizitorska kampanja protiv Poljske jer će Mađarska svaku zakonsku mogućnost u Uniji iskoristiti u iskazivanju solidarnosti s Poljskom”, kazao je Orban u ljetnjoj školi za mađarsku mladež u Rumunjskoj, javljaju poljski mediji.

Orban je optužio briselske činovnike i europske elite da su se zavjerile protiv svojih naroda.

“Kao što to obično biva, kada se vođe, velika politička elita okreću protiv vlastitog naroda potrebni su inkvizitori koji počinju proces protiv onog tko izražava glas naroda. Sada se glavni inkvizitor zove Timmermans” – rekao je Orban.

Potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans zatražio je ovog tjedna od poljskih vlasti da ne sprovode po hitnom postupku kontroveznu reformu pravosuđa u koji se upustila u posljednjih deset dana poljska vladajuća stranka Pravo i Pravda, da odustanu od kontrole političara nad sudovima, jer to sabotira njihovu neovisnost i da se kompromisna rješenja koja neće ugrožavati temelje pravne države nađu u širokoj javnoj debati.

Autor: Beta
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});