fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Testeri za šminku prenose teške bolesti!

Autor: Dnevni avaz

Definitivno živimo u svijetu u kom je ljepota bitna; radimo na trbušnjacima, koristimo more proizvoda za njegu i zaustavljanje starosti, ne bojimo se ići pod nož, a svakodnevno imamo i male rituale šminkanja, bilo da biramo prirodnu ljepotu ili potpuni make up.

Zvijezda poput Rihanna ili Kylie zarađuju ogromne svote novca na osobnim kolekcijama kozmetike, koje se samo djelimično prodaju jer su privlačne, a djelimično jer se nadamo da ćemo upravo uz tu šminku izgledati poput njih.

Ako voliš šminku, sigurno si bar jednom u radnji isprobala testere da vidiš kako bi ti neki proizvod stajao, ipak, mikrobiolozi imaju poprilično loše vijesti! Vjerovala ili ne, upravo testeri šminke uzrokuju širenje bolesti poput herpesa ili salmonele.

Testeri ruževa sadrže tuđu pljuvačku koja lako može prenijeti virus herpesa, dok maskare i eyelineri mogu da budu prenosnici konjuktivitisa. Ni četkice koje su drugi koristili nije dobro koristiti, jer mogu prenijeti zlatnu stafilokoku ili streptokoku.

U Americi se sve više žena javlja poznatim markama s optužbama kako su zbog njihove šminke pokupile nekakvu zarazu, ali istina leži samo u isprobavanju testera.

I zaista, ako nam nije prirodno da sa nekim dijelimo četkicu za zube, zašto nam nije problem kada uzmemo tester maskare i stavimo ga na trepavice?! Znajući da ju je prije nas koristilo mnoštvo nepoznatih žena. Zapravo to znamo, ali ne razmišljamo o tome. O ovome bismo zaista trebale da vodimo računa!

Autor: Dnevni avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});