Etno skupina Čuvarice, nastala 2011. godine pri Hrvatskom k...
TOPI SE U USTIMA! Obavezno napravite duplu dozu jer ova torta odmah nestane! ‘Ne mogu je prestati jesti!’
Ljubavno gnijezdo je torta koja ne samo da izgleda savršeno već je i savršenog okusa.
Sastojcima jako podsjeća na Monte i Kinder tortu. I da, obavezno napravite duplu dozu jer se odmah pojede.
A kako i ne bi kad se doslovno topi u ustima.
Kora:
3 bjelanjka
3 žlice šećera
1 žlica brašna
2 žlice džema od marelica
100 g sjeckanih oraha
Umutite bjelanjke sa šećerom, a zatim dodajte brašno i džem od marelica. Okrugli pleh za pečenje, dimenzija 24 cm, premažite uljem, stavite papir za pečenje i dno pospite sjeckanim orasima. Preko toga stavite umućenu smjesu i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva Celzijevih, nekih 45 minuta.
Krema:
3 žumanjka
6 punih žlica oštrog brašna
8 žlica šećera
2 vrećice vanilin šećera
500 ml mlijeka
125 g maslaca ili margarina
Dekoracija:
100 g šlaga u prahu
mlijeko po potrebi za šlag
možete tortu ukrasiti i sa 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Žumanjke razmutite u malo hladnog mlijeka, dodajte brašno i lijepo sve sjedinite. Ostatak mlijeka s dodatkom šećera zakuhajte, a zatim dodajte prethodnu smjesu i skuhajte kašu. Ostavite ju da se ohladi pa ju mikserom sjedinite s prethodno umućenim maslacem ili margarinom.
Na tacnu za serviranje stavite ohlađenu koru, tako da dio s orasima bude okrenut prema gore. Premažite pripremljenom kremom, a zatim šlagom. Tortu ostavite da prije serviranja odstoji u hladnjaku, piše na stranici Torte i kolači.
ZADNJE VIJESTI
Neovisno o tome pratite li horoskop ili zazirete o...
Severina je u petak održala koncert na poznatoj plaži Zrć...
Vjenčanje srpske folkerice Cece i ratnog zločinca Željka...