Zlatni džepni sat pronađen na tijelu najbogatijeg čovjeka...
NEMA JOJ RAVNE! Ledena pita ne može biti jednostavnija, a okus kao da ga je osmislio Michelinov chef!
Ledenu pitu izrazito je lako napraviti, a upravo je to ono što najviše iznenađuje – nevjerojatna lakoća pripreme, a okus kao da je riječ o tajnom receptu nekog Michelinovog chefa. Dokaz kako su oni najjednostavniji kolači nekad zbilja i najfiniji.
Ovaj kolač će as razveseliti i zbog toga što možete kombinirati okuse. Naime, ako niste ljubitelj pudinga od vanilije, možete iskoristiti bilo koji drugi okus. Može se dodavati voće, ali i koristiti brojni preljevi. Tako primjerice, možete napraviti pitu s čokoladnim pudingom i šumskim voćem.
Sastojci
500 gr kora za pitu
1 l mlijeka
3 vrećice pudinga od vanilije
5 žlica šećera
za premazivanje:
3 jaja
1 dl ulja
3 žlice šećera
preljev:
500 gr šećera
4,5 dl vode
1 vanilin šećer
i još:
malo ulja
Priprema
Skuhati puding u 1l mlijeka sa 5 žlica šećera,pa ostaviti da se prohladi. Preljev kuhati 5-6 minuta, pa ostaviti da se ohladi. Umutiti jaja i šećer, dodati i ulje, pa sve dobro sjediniti. Na radnu plohu staviti koru, pa premazati smjesom od jaja,šećera i ulja. Poklopiti drugom korom,pa i nju premazati.
Drugu koru poklopiti trećom, pa na jedan kraj staviti 1/4 pudinga. Zarolati,pa staviti u pleh, premazan sa malo ulja. Iskoristiti kore za još tri rolice!
Posuti sa malo ulja, pa peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Pečenu pitu, još toplu, preliti hladnim preljevom.
Poslužiti hladnu.
ZADNJE VIJESTI
Kratkometražni film ‘Čovjek koji nije mogao šutjeti‘...
Bijelo Dugme, jedan od najznačajnijih rock sastava bivše J...
Kontroverzni srpski reper Dragomir Despić, poznatiji kao D...